2020. November 23. Kelemen, Klementina

Nagyvilág

A Google idén újrafotózza az országot

nagyvilág | 2018. Május 14. 22:24:24 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Google bejelentette, hogy megkezdik a Street View, vagyis az Utcakép funkcióinak frissítését Magyarországon, melynek célja, hogy a Google Térkép naprakész legyen.

 

Az Utcakép a Google térképszolgálgatásának egy látványos és népszerű szolgáltatása, amely már több mint 80 országban érhető el világszerte. 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, mely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket.

 

Közzétették azoknak a magyar városoknak a listáját, ahová még az idén nyáron eljutnak, de sajnos úgy tűnik Bajára nem jönnek. Utoljára egyébként 2013 júliusában készültek a bajai Google Street View felvételek. 

Íme a városok listája, melykről idén friss felvételek készülnek. (A Google szerint az ezek közelében lévő kisebb városok is gyakran felvételre kerülnek.)

Forrás: Google – https://www.google.com/streetview/understand/

 

Érdekesség, hogy Baján pont az akkori Halászléfőző Ünnepély környékén fotózták a Szentháromság teret és arról a különböző térkép nézetekben és nagyításokban más-más felvételek is találhatóak. Például olyanok amikor tele van rendezvényszervezőkkel és felszerelésükkel a tér és olyanok is amikor épp üresebb. 

 

 

A Google azt nyilatkozta, hogy azért frissíti a térképéit, mert tudja, hogy a magyar vállalkozások számára is fontos, hogy az Utcakép felvételei naprakészek legyenek.

A felvételeket egyébként a Google speciális gömbpanorámás kamerás autói és kamerás hátizsákkal közlekedő gyalogos munkatársai készítik és azok a feldolgozástól függően 1-2 éven belül frissülnek a térképen. 

A Google speciális kamerás munkatársa és autója

 

Egyébként lassan nem lesz olyan pontja a világnak, ahová ne jutott volna el a Google Street View kamerája. Magyaroroszágon végighajózták már a Dunát, de láthatóak a Parlament, a Mátyás-templom és a Dohány utcai zsinagóga belső terei, az Operaház nézőtere, királyi díszpáholya, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyei, az Egri vár, a Hollókői vár, a Halászbástya és a Budai várnegyed, a Művészetek Palotája, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed és több tucat más történelmi, turisztikai és kulturális szempontból fontos magyarországi helyszín is.

 

 Bajai Duna-szakasz a Google Street View Duna projektjében.

 

Cikk forrása: hvg.hu, index.hu

 

hozzászólok