2018. február 25. Mátyás

Nagyvilág

A fél várost átszelő ökofolyosó épül Budapesten

magyarepitok.hu | 2017. október 13. 15:25:46 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Rákos-patak torkolatától Budapest péceli határáig négy kerületen keresztül zöld környezetben lehet majd biciklizni.

 

 

A fél várost átszelő ökofolyosó épül Budapesten
 

 

A TED-en kihirdették a budapesti Rákos-patak mentén kiépülő ökoturisztikai folyosóra kiírt közbeszerzés eredményét. A fejlesztéshez szükséges engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, valamint engedélyek megszerzése a RODEN Kft. feladata lesz nettó 89 millió forint ellenében.

A beruházó BKK hirdetményéből kiderül, a projektben a Rákos-patak mentén épül kerékpáros útvonal a XIII. kerületben fekvő Népfürdő utcától egészen a főváros közigazgatási határáig. Összesen 24,5 kilométer hosszan, négy kerületen (XIII., XIV., X., XVII.) keresztül halad majd a bicikliút.

A kialakítandó útvonalon 12 darab híd (új, felújítandó, átépítendő) fejlesztése is megtörténik, emellett keresztirányú kerékpáros kapcsolatok is születnek mintegy 5 kilométer hosszban.

A kerekparosklub.hu korábbi cikkében az állt, a Rákos-patak mentén úgynevezett zöldút épül ki. Ez olyan közlekedési folyosót jelent, amit elsősorban gyalog vagy biciklivel lehet használni, a város zajától valamennyire védett helyen (vízpartok vagy bezárt vasútvonalak mentén) vezetnek.Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment