Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az első „gasztrokaland fiataloknak” tanfolyamunk elég gyorsan megtelt. A harmincas létszám még kezelhető, mert szerencsére Baján akadt elég létszámú vezető, akik a 4-6 fős csoportokat irányítják a gyakorlati foglalkozásokon. Az otthonról hozott tudás is jól jött, és így gyorsan bele rázódtak az ifjak az alapok elsajátításába. Az első találkozásunkkor a halakról beszélgettünk. A következő összejövetelen Szentiványi Gábor nyugalmazott nagykövet a bográcsok fajtáiról és használatukról tartott rövid előadást, míg Farkas Attila nyugalmazott pedagógus a fűszerpaprika őrlemény jelentőségéről, hatásairól beszélt.

Az elméleti oktatás után a ponty feldolgozása következett. Az udvaron párhuzamosan Péter András és Lovrity Ferenc készítette a hamisítatlan bajai halászlét. A vacsorára szánt léből a résztvevők úsztatva szedték ki a halszeleteket.Úgy tűnik az „élő hagyomány ápolása” trendivé válik a fiatalok körében. A népszerű gasztronómiai műsorok mellett egyre népszerűbbek a közös főzések hangulata. A hagyományos ételek készítésének elsajátítása. Érdemes foglalkozni a fiatal nemzedékkel!–írta a Szeretem a bajai halászlevet oldal
