Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!
Ádám Péter beszámolója a Bajai Halászléfő Bajnokok Klubja jubileumi taggyűléséről, melyet április 8-án tartottak a Bérci házban.
Négy évesek lettünk. Egy emberi életet tekintve ez még talán a gyermekkor kezdetét jelenti. Most kezdi jobban megismerni a világot, gondolatai tisztábbá, logikusabbá válnak. Nem így van ez klubunkkal. Négy évesen Mi már igencsak a felnőtt korba léptünk. Ennek a rohamos fejlődésnek azonban előzményei is voltak. Amikor néhányan elhatároztuk, hogy megalakítjuk a klubot, már hárman örökös bajnokok, többen bajnokok és volt olyan is aki többszörös országos halfőző bajnok volt. Számtalan versenyen,rendezvényen főzött tagságunk többsége, ezzel is erősítve, jobban megismertetve az akkor már híressé vált bajai halászlevet. Azt a levet ami a tavalyi év során (2015 október 13-án) belépett a Hungarikumok kiemelkedő világába. A 2012-esmegalakulásunkat követően számos versenyen, bemutatókon, meghívásokon szerepeltünk. Hosszú lenne most ezeket itt felsorolni,de említésre, levetítésre kerülnek az évzáró összejövetelünkön minden évben. A sok szép figyelemre méltó közül egyet szeretnék kiemelni ami nagy fontossággal bír. Ez pedig az, hogy az eddigi munkásságunkat, tevékenységünket figyelembe véve 2015-ben klubunknak ítélték a Győrújbaráti Nemzetközi Gasztrocsatán az egyik egyik legkiemelkedőbb gasztronómiai díjat a Magyar Népi Sütő-Főzö Hagyományok Őrzője címet. E cím elérése köszönhető a tagok egymás közötti kiváló kapcsolatának, segítőkészségének és valamiféle megszállottságnak is. Ez a fajta jelenség töretlenül megtalálható, vezérli klubunk működését napjainkban, és fogja a jövőt tekintve is a hagyományőrzés keretén belül. Kívánom, hogy ez a példamutató, sikeres baráti gasztronómiai imádat a bajai halászlé iránt örökké megmaradjon!
Az est folyamán először jelent meg körünkben Mendler Péter halfőző bajnok, és Forschner Rudolf az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagytanácsának tagja, a Nemzetközi Zsűri Bizottság- és egyben a klubunk tiszteletbeli tagja. Forschner úr javaslatára az idén tervezzük megszervezni az Év Halfőző Mestere versenyt. Megszavazásra került Kecskés János tiszteletbeli tagsága is. Megbeszélésre került az idei fesztiválokon,versenyeken való részvételeink. A vacsorát ami egy nagyon finom bajai halászlé volt Martonosi Attila főzte.
Előételként sörtésztában forgatott pegazust rukola salátával fokhagymásan,áfonyával kóstolhattunk.
Természetesen a torta sem maradhatott el.
Köszönet mindezekért, és a helyszín biztosításáért is!
Ádám Péter elnök