2024. December 21. Tamás

Magazin

Straub Dezső is szereti a bajai halászlét

Antal Tibor | 2015. Március 22. 22:59:07 | Utolsó frissítés: 10 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2015.III.21. Budapest

 

 

A klubbot Farkas Attila, Gombás László, Göldner Tibor és Ádám Péter képviselte. A halászlé főzés mellett  felkérést is kaptak egy előadás megtartására a régi halászélet, halásztanyák, háló húzás, halfőzés, vízi malmok témájával kapcsolatban.

Az előadást Farkas Attila a klub alapító tagja tartotta. A közönség nagy érdeklődéssel hallgatta a régi időket, a hagyományokat megjelenítő fotókkal összekötött nagyszerű előadást.

 

Farkas Attila

 

Az előadás után a bajnokok megfőzték a bajai halászlét. Voltak az érdeklődők között olyanok is, akik életükben először kóstólták ezt az étket, elmondásuk szerint, meghatározó élmény volt számukra megízlelni, e különleges ízvilágot.

Ezek után már tudatosan is keresni fogják, ha olyan helyen járnak, ahol főzik városunk büszkeségét.

 

Ádám Péter a Bajai Halfőző Bajnokok Klubjának elnöke “munka közben”

 

“Nagyon jól éreztük magunkat. Örömünkre szolgál az ,hogy az eddiginél is jobban érdeklődnek a bajai halászlé iránt Budapesten. Köszönhetően klubunk működésének,egyre nagyobb ismeretségének is egyben.

Az utolsó taggyűlésen felvetődött lendvai (Szlovénia),laskói(Horvátország)részvételünk, az éves program naptárat most állítjuk össze.

Április 17-én tartjuk a harmadik éves fennállásunk évfordulóját és akkor egy nagyon fontos szponzori találkozót szeretnénk összehozni hiszen az ilyen részvételek is mint a mostani költségekbe kerül.”-írta megkeresésünkre Ádám Péter

 

Fotók: Ádám Péte facebook oldala