2024. 19. Ivó, Milán

Magazin

Remek halételek Érsekcsanádon

Ádám Péter | 2016. Július 04. 09:36:37 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotók: Ádám Péter

 

Ragyogó napsütés fogadta a III. Sárköz-kupa Halsütő és Halfőző Verseny résztvevőit az érsekcsanádi szabadidő parkban. Három kategóriában írták ki a versenyt: sült hal, egyéb és halászlé lehetősége volt az adott. Legtöbben a halászlé kategóriában indultak. A tavalyihoz mérten az idén ízletesebb levek készültek. 

 

 

 Azt azonban egységesen el lehet mondani, hogy a hagyma íz a legtöbb lében csekélyebb mértékben jelent meg.  Volt olyan leadott minta, amire a megjelenést illetően a zsűri a maximális pontszámot adta. Sajnos a kóstolásnál viszont érezhető volt az új hagyma gyenge,karakteretlen íze, ami lerontotta az adható pontszámokat.  A sült hal kategóriában Tónió (alias Bunda úr) ismét jeleskedett. Egy 8 kg-os tokhalból készített egy gasztronómiai különlegességet.

 

 

 A kreativitásáról is ismert kiváló versenyző ezúttal is lenyűgözte a résztvevőket és a zsűrit. Az egyéb kategóriában is kiváló ételek születtek. Külön megemlíthetném a busából készült ragulevest. Balogh Bálintot illeti a dicsőség (a receptjét el is kértem..). Sokunknak ajánlom az elkészítését, higgyétek el megéri!!!

 

 

A halászlé kategóriában első helyezést Veszeli István,a második helyezést (egy ponttal lemaradva) Veszeli Péter érte el. Mindketten a Bajai Halászléfőző Bajnokok Klubjának tagjai. Hozzá fűzöm, hogy kettejük örökös versenyében hol az egyik, hol a másik kerül ki győztesként.  Gratulálok a sikerükhöz!  A harmadik helyezést Dobszay Győző érte el. Csak érdekességkép szeretném elmondani, hogy mind hárman pörbölyi származásúak!

 

 

Szeretnék köszönetet mondani a falu vezetőségének, és személy szerint is Felső Róbert polgármester úrnak a kiváló rendezvényért, Kissné Horváth Zsuzsannának az összekötőmunkáért, segítőinek a nagyszerű kiegészítő munkáért!

 

 

Továbbá megemlíteném azt is ,hogy a falu FŐSZAKÁCSAI párhuzamosan a versennyel kiváló ízű marhalábszár pörköltet főztek! Kívánom,hogy jövőre is egy hasonló sikerű rendezvénnyel találkozzunk Érsekcsanádon!


Ádám Péter elnök

hozzászólok