2021. 16. Gusztáv

Magazin

Pénteken homokvárépítő verseny a Sugón

Antal Tibor | 2020. Augusztus 13. 12:03:15 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Augusztus 14-én pénteken 16.30-tól Családi Homokvárépítő Versenyt rendezünk a Sugón, a “Vízügyi Főiskola” előtti részen, a strand legszélén ahová amúgy is a családosok járnak. Eddig két alkalommal szerveztünk hasonlót, akkor a Dunán az egyik zátonyon, de most végre lehetővé teszi a vízállás, hogy a Sugót is kipróbáljuk a produkciót.

Az ötlet onnan jött, hogy az 1990-es bajai EFOTT-on is volt hasonló rendezvény, azóta meg nagyon nincs, pedig nagy beruházást nem igényel, és a bajai strandok tökéletesen alkalmasak erre. Na meg a gyerekek is nagyon szeretnek homokozni, és a kedvükért a szülők is gyakran beállnak segíteni. De ez nem feltétel.

Mit kell tenni ha valaki részt akar venni a versenyen?

Pénteken 16.30-kor meg kell jelenni a helyszínen (de lehet amúgy később is csatlakozni), és az egyik kihelyezett szám mellett el kell kezdeni az építkezést. Nemcsak a családtagok dolgozhatnak együtt, hanem barátok, és alkalmi munkakapcsolatok is. Bár a verseny neve homokvárépítő, ennek ellenére nincs megszabva a feladat. Bárki bármit formázhat homokból, ami nem ütközik a jó ízléssel.

“Biztos itt csak profik indulnak.”

Egyáltalán nem, főként gyerekek és szüleik, de bárki csatlakozhat. Győztest a helyszínen nem hirdetünk, a neten lehet majd szavazni. De igazából nem ez a lényeg, hanem hogy minél többen legyünk, otthon pedig minden gyermeket győztesként lehet ünnepelni. Nyereményként Sugóparti Hírek ereklyék lesznek, de várjuk a további szponzori felajánlásokat facebook oldalunkon, vagy a szerkesztoseg@sugopart.hu email címen.

A rendezvény nem túl olvasható plakátja, de legalább saját gyártmány

A rendezvény rossz idő esetén elmarad!

hozzászólok