2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Olimpiát rendezett Vaskút

Antal Tibor | 2016. Május 12. 16:14:31 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Az idei nyári ötkarikás játékokat Rio de Janeiroban rendezik, ám a bajai tankerület felső tagozatos általános iskolásainak nem kellett ilyen messzire utazniuk a mai nap ahhoz, hogy magukba szívják az olimpia szellemiségét, hiszen Vaskúton a helyi általános iskolában immár harmadik alkalommal rendezték meg a DÖK olimpiát, melyen a tankerület 12 iskolájának több mint 300 tanulója vett részt.

 

 

Nem csak sportról volt szó, hanem igen szellemes kreatív ötletektől hemzsegő versenyszámokról, a homokvárépítéstől kezdve actitvity-ig. Talán az egykori Játék határok nélkül versenysorozathoz hasonlíthatnánk, de még az is megfejelve elméleti résszel.

 

 

A tornacsarnokban felépített akadálypálya leküzdendő feladatai között például a szokásos ugord át a zsámolyt, és menj át a libikókán mellett, egy óriás ugrálóvár megmászása is szerepelt.

 

 

A bátrak felülhettek a bikára, és volt gladiátor játék is, ahol védőfelszerelés felhúzása után egy padról kellett lelökni az ellenfelet egy nagy rúd segítségével.

 

 

A focisták a helyi műfüves pályán, a bicajosok pedig az iskolaudvarban bizonyíthattak, míg a csocsóverseny az iskola egy másik épületében lett lebonyolítva.

 

 

Kiemelnénk még a memóriajátékot: a gyerekeknek rövid filmrészleteket játszottak le kivetítőn, majd ennek megtekintése után több kérdésre kellett írásban válaszolniuk.

 

 

Dél tájban eleredt az eső, így a legtöbben a fák alá behúzódva ebédeltek, de ennek ellenére meg merjük kockáztatni, hogy a mai nap minden gyerek jól érezte magát Vaskúton, és maradandó élményeket szerzett. Nagy gratuláció a program megálmodóinak, szervezőinek, és akik a lebonyolításban részt vettek.

 

 Facebook galériánk:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1204071599632890.1073741988.806675712705816&type=3

 

 

 

hozzászólok