2024. 18. Andrea, Ilma

Magazin

Nem sikerül eltalálni az időjárást

Antal Tibor | 2017. Július 02. 10:09:43 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A Szezonnyitó Strandfesztivál gondolata pár éve pattant ki a bajamarketingesek fejéből, ami önmagában egy jó ötletnek tűnik, azonban hogy valóban mennyi igény lenne rá, eleddig még nem derülhetett ki. A marketing illetékesei ugyanis úgy tűnik, hogy azokkal a meteorológusokkal állnak kapcsolatban, akik rendszeresen tévednek. 2015-ben a csúszkapálya átadásán nem volt jó idő. Tavaly már elfogadható volt (még ha nem is igazi strandidő), de az 5 méter körüli vízállás (ilyenkor már nincs kint homok  a Sugón) a legtöbb fürdőzőt elriasztotta.

 

 

 

Idén más volt a forgatókönyv. Először is 2 héttel ezelőtt a vihar miatt kellett elhalasztani a rendezvényt. Azóta tombolt a kánikula, de  Murphy törvényei szerint, ahogy közeledett a strandfesztivál dátuma, természetesen elromlott az idő, és a Sugó vízállása is 2 méter alá csökkent, aminél a sok kagyló, a szagok és a víz minősége miatt már inkább mindenki a Dunát választja.

 

 

Így nézett ki tegnap a Sugó

 

Pénteken – mondhatni már természetesen- a vízi színpadra tervezett koncertek az eső miatt a színházterembe kényszerültek. A szombat is esővel indult, de ezúttal már meg lehetett tartani szabadtéren is a programokat. Az új helyszín az Ifjúsági Tábor udvara volt, ami a családi programok megtartásának szempontjából ideálisabb terület, magához a strandhoz viszont sokkal jobban kötődik az elmúlt években megszokott Sugovica-part. Mondjuk ennél a vízállásnál valóban nem sok értelme lett volna.

 

 

 Az aszfaltrajz verseny alkotásai

 

Rátérve a pozitívumokra: a délutáni családi programok valóban színesek voltak. A gyerekek számháborúzhattak, volt aszfaltrajz verseny, különböző kreatív játékok, kézműves foglalkozás és ugrálóvár is. A bátrabbak kipróbálhatták milyen is egy igazi tűzoltó fecskendővel locsolni, és természetesen a tűzoltó autóba is be lehetett ülni. A rendőrség bemutatójáról sajnos lecsúsztunk, mert az alacsony érdeklődés miatt hamarabb elpakoltak.

 

 

 

A délelőtt folyamán  táncbemutató, és különböző mozgásos élmények is színesítették a programot.

 

 

 

 Összefoglalva nem volt ez egy rossz kezdeményezés az Ifjúsági táborban, de családi programnak inkább beillett, mint  strandfesztiválnak, mert magához a strandhoz nem sok kapcsolódása volt.  Persze az esti vízi – mozi és Space jam koncert valószínűleg némileg közelebb vihették hozzá. Jövőre reményeink szerint megfelelő vízállás, és ideális strandidő lesz, hogy megtudjuk végre milyen is lehet Baján egy igazi Strandfesztivál.

 

 

 

 


hozzászólok