2024. 28. Valéria

Magazin

Mit ehetsz a hétvégi bajai sörfesztiválon?

Antal Tibor | 2017. Július 26. 00:23:41 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Péntektől vasárnapig rendezik Baján a Tóth Kálmán téren az I. Beerbq Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivált, ami nem ígérkezik hétköznapi mókának. Sörfesztiválról ugyanis eddig elsősorban mindenkinek az juthatott eszébe, hogy patakokban folyik a sör, az evéssel azonban mindenki csak annyit foglalkozik amennyi feltétlenül szükséges. Nos, ez a hétvégén Baján feltehetően nem így lesz, hiszen az idevonatkozó névsort böngészve igencsak veretesnek tűnik az étkezésért felelős szekció.

 

Íme a kínálat:

 

Tütü Gasztrobusz:

 

Nyugat-Magyarországról, egész pontosan Zalaegerszegről érkezik hozzánk egy megjelenését tekintve különleges, ám az első pillanattól imádnivaló, TÜndéri kisbusz!  A Jethro Tull együttes „Thick as a Brick” elnevezésű albumának megjelenése évében gyártott Citroen kisbusz oldala megnyílik és azonnal egy elsőrangú barbecue bisztróban találhatjuk magunkat.

 

 

Kínálatukban vérbeli BBQ-ételek szerepelnek, melyek fogyasztása melegen (meleg füsttel J) ajánlott, csalódni biztosan nem fogtok.

 

Che Che Bistrocafe:

 

A Che Che Bistrocafe csapata a grillszendvicsek világában alkot maradandót. A bisztró mozgó konyháját már messziről ki lehet szúrni fekete alapon sárga karaktereivel, motívumaival.

 

 

Választékuk igen változatos, végigkóstolni egy nap alatt sem tudod az összes nemburgert. A steak szendvicset mindenféleképpen kóstold meg, a fesztivál enélkül nem múlhat el. A csapat azt állítja, hogy ők készítik a világ legfinomabb steak szendvicsét. Na, ezt mindenféleképpen le kellene ellenőrizni …

 

 

Pola Pola

 

Csevap és lepénykenyér mesterfokon

 

A Pola Pola gigantikus foodtruck-os kitelepülésével tovább erősítjük a délszláv vonalat, hiszen a Tóth Kálmán téren igazi, hamisítatlan balkáni hangulat fog eluralkodni a fekete-piros standnál. A pult mögötti sürgés-forgás, a faszénen sütés illata, zamata és látványa már messziről odacsábítja a vendégeket, akik biztosan meg fogják kóstolni a lepénykenyérrel kínált csevapot.

 

 

Hála a Pola Pola fanatikus legénységének, a fesztiválon megkóstolhatjátok az ország legjobb csevapcsicsáját, amelytől még a legelvetemültebb szerb és bosnyák csevap-imádóknak is elismerő mosoly ül ki az arcára!

 

Kanálgép

 

Ne higgyétek, hogy egy húsgolyó unalmas lehet. Az V. Food Truck Show közönségdíjasa, a Kanálgép bebizonyítja, hogy a fantázia, a kreativitás és a változatosságra törekvés az egyszerű dolgokból is izgalmas ételeket hozhat létre.

 

 

A Kanálgép food truck séfje, Szalai Dezső egész életében a tökéletes húsgolyót kereste. És ha minden igaz, meg is találta azt!

 

Pirog-da

 

Szláv streetfood 

 

A Pirog-da balkán burgereivel, lepényeivel ezeket a hagyományokat folytatja és így színesíti elengedhetetlenül a fesztivál kínálatát.

 

 

A pirog, mint alapvetően orosz étel is meghonosodott a balkánon, ezért nem maradhat ki a kínálatból.

A plejskavica és csevapcsicsa pedig alap, hogy a tálunkban legyen!

 

Kenyeres Birtok

 

A Kenyeres Birtok feléleszti az évszázados hagyományokat, hazánk őshonos hungarikumát – a szürkemarha értékes húsát hozza el hozzánk.

 

 

A birtok prémium minőségű szalámikat készít és kínál, termékeikben fellelhető legelőik gyógy- és fűszernövényeinek változatos, harmonikus ízvilága a szürkemarha markáns, mással össze nem téveszthető természetes jellege mellett.

 

 Twist & Chips

 

Sós nassolnivaló a sör mellé

 

 

A Twist & Chips friss, ízletes burgonyachipset kínál nem csak a sört fogyasztó vendégeknek, hanem kicsiktől a nagyokig mindenkinek. Különleges megjelenésű utánfutója olyan egyedi, hogy a hangulat miatt az evésen túl a sorban állás is öröm lesz!

 

 

Janchili

 

Magyarország. Tolna megye. Bátaszék. Egy rejtélyes chili farm. Nem, hívjuk inkább Chili Tanyának. Ez nem fantazmagória, ez a jelen. Bárdos Viktor birodalma még új, szinte csak most hajtott ki a földből, de rohamosan fejlődik és terjeszkedik, mindinkább ismertté válik.

 

 

A szolid chili alapokon nyugvó szarvasgombás, dijoni mustáros akácméz csak a kezdet a különlegességek sorában. A többféle gyümölcsből készült chilis lekvár, a mangós, vagy a vaniliás-limeos-sárgabarackos chili szósz még azok érdeklődését is felkeltik, akik az erős, csípős ízekkel nincsenek nagy barátságban.

 

Koncertek és programok

 

Az ételek és az italok mellett természetesen számos fellépő is lesz a három nap alatt.

Korábbi cikkünk a zenekarokról:

http://sugopart.hu/magazin/kik-lepnek-fel-a-hetvegi-bajai-sorfesztivalon

 

Pénteken kerül sor 18.30-tól a múlt vasárnapi dunai Homokvárépító verseny díjátadójára, majd ezt követően lesz körülbelül 18.45-től Hosszú Katinka hétfői 200 vegyesen aratott világbajnoki címének közös ünneplése, stílszerűen 200x 2 cl vegyespálinka elfogyasztásával, melyre a helyszínen is lehet jelentkezni. Az alapanyag felajánlója a Francovilla Pálinkakultúra.

 

Bencze Pétert is meghívták a pénteki sörivó versenyre

 

Szintén várják még a bátor vállalkozókat a 19 óra magasságában kezdődő sörivó versenyre, ahol nem az elfogyasztott mennyiség, hanem a gyorsaság fog dominálni. Igazi profi felvezetéssel, a bokszolóknál megszokott bevonuló zenével és bemutatással egyenes kieséses rendszerben. A feladat 2 dl sör elfogyasztása lesz, minél gyorsabban. A rendezvényre sztárvendégként meghívást kapott Bencze Péter, az M1 riportere is, aki az idei Halászléfőző Fesztiválról tudósított nagy átéléssel.

 

 A rendezvény ingyenes!

Facebook oldala:

https://www.facebook.com/Beerbq.Baja/?fref=ts

 

 


hozzászólok