2021. 23. Zoltán

Magazin

Mint a mesebeli répát

Bátori Magdolna | 2021. Május 16. 13:22:00 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Bátori Magdolna facebook oldala

Május 15-e délelőttjén 33. alkalommal gyűjtögettünk a Szemétfogócskás csapattal a vaskúti út mentén az erdőben. Talán az eddigi legnehezebb körülmények között.Ennek a megtisztításra váró területnek a nagyobb részén régóta kihordott hulladék volt, amit már a természet kezdett elfoglalni, meghódítani, és ez így nagyon megnehezítette a munkánkat.Gépek nélkül, csak az ágvágó, a kapa, a gereblye és a tíz körmünk segített abban, hogy a 10 köbméter szemetet kitermeljük.

Ezen a délelőttön túlóráztunk is, hiszen a 22 résztvevőnek ( 10 felnőtt és 12 gyermek) nemcsak kihordani kellett a hulladékot, hanem egy győztes harcot vívni annak a kiszabadításáért. Néhol alkalmaztuk a népmesei technológiát is, hogy a kötelet mindenki húzta, már csak a kisegér hiányzott a végéről.

Természetesen a frissen elhelyezett illegális kupacokat is begyűjtöttük, ezzel felszámoltunk egy gyíktanyát. Még a meghosszabbított munkaidő ellenére is rengeteg szemetet hagytunk az erdőben, ami még várja a dolgos kezeket!! Az erdei út mentén szórványban szétdobált autógumik és kisebb szemétdombok összegyűjtését a köz-foglalkoztatottak vezetője, Horváth Balázs vállalta, hogy a napokban azt is elszállítják. Nagyon köszönjük, hogy most már ők is rendszeresen segítik és támogatják a munkánkat, ha kell teherautóval is.

Az EFI: Egészség Fejlesztés Iroda (Bajai Kórház) + csokival ajándékozta meg és motiválta a gyerekeket, amit szintén köszönünk. A feladatunk végeztével – ami a konténerek megpakolását jelentette – Balogh Szonját köszöntöttük névnapján énekelve és muffinozva, valamint megköszöntem Hegyháti Gábornak a részvételét, aki már másodszor a gyermekei nélkül is részese volt a csapatmunkának.Úgy gondolom, hogy ez is bizonyítja az erős csapatkohéziót és a jó közösséget!

Minden elismerésem és köszönetem a csapat „B közepének”, akik ezen a szombaton is teljesítették a kitűzött célt, azaz ismételten 10 köbméter hulladéktól könnyítettük meg a természetet, valamint – igaz, hogy nem faültetéssel – de zöldítettünk mi is. Itt most fokozottan szükség volt elszántságra, alázatra, akaraterőre és a környezet maximális tiszteletére. Így most végre indulhat a vegetáció… a növény és az állatvilág újabb tiszta területekhez jutott!Ezzel lezártuk a Szemétfogócska 2021-es évének első félévét, hiszen az év 7 alkalmából 4-t teljesítettünk.Nekünk már “kitört” a vakáció, ami sok közös kirándulást és programokat tartalmaz a későbbiek során. Szeptemberben újult erővel jelentkezünk!

hozzászólok