2024. 18. Alexandra, Erik

Magazin

MEGNYÍLT A PLAZMACENTRUM BAJA!

| 2023. Augusztus 28. 06:55:31 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kiváló jövedelemkiegészítés minden plazmaadónak!

Jó hír minden környéken élő, jólelkű ember számára, hogy a Plazmacentrum immár Baján is megnyitotta kapuit. Egész pontosan július 10 óta várja az önkéntes plazmaadókat az intézmény a Dózsa György úton, a régi Diego áruház helyén. Biztosan te is kíváncsi vagy, hogy miképp zajlik a ferezis, mi is pontosan a plazma és milyen juttatásokra számíthatsz, ha rendszeres donorként látogatod a Plazmacentrumot. Minden kérdést megválaszolunk.

Mi vár rád, ha felkeresed a Plazmacentrumot?

Miután megérkezel a helyszínre, udvariasan fogadnak a centrum munkatársai. Először a recepción egyeztetik adataidat. Fontos, hogy életkorod 18-60 év között legyen és testsúlyod meghaladja az 50 kg-ot. Ezt követi az egészségügyi felmérés, amely során ki kell töltened egy kérdőívet, átesel egy orvosi vizsgálaton, valamint vért vesznek tőled. Amennyiben a laboreredményiddel minden rendben, semmi akadálya sincs, hogy donor legyél.

Hogyan történik a plazmaadás?

Ami talán a legfontosabb: egy apró tűszúrást leszámítva a folyamat fájdalommentes! Nincs más dolgod, mint helyet foglalni a kényelmes székek egyikében. Most következik a plazmaadás talán legkellemetlenebb része. Behelyezik a karodba a plazmaadáshoz szükséges tűt. Az egész csak egy pillanatig tart, fájdalommal nem jár és csupán egy szúnyogcsípéshez hasonló szúrást érzel. Hidd el, nem kell félni tőle. Ezután kényelembe helyezheted magad, olvashatsz egy izgalmas könyvet, böngészheted a mobilodat vagy beszélgethetsz egy jót a melletted ülővel. Egy-egy plazmaadás hozzávetőleg 40-50 percig tart, ám ez személyenként eltérő lehet.

Mi pontosan a vérplazma?

Testsúlytól függően körülbelül 4-6 liter vér áramlik az emberi szervezetben. Az úgynevezett alakos elemekből, azaz a vörös- és fehérvérsejtekből, valamint a vérlemezkékből áll a véred 45 százaléka. A másik része pedig egy fehérjében gazdag, sárgás színű folyadék, amit vérplazmának nevezünk. Maga a plazma is több részből áll, de túlnyomórészt vizet tartalmaz. A maradék 10 százalék azonban valódi kincs, ami gazdag zsírokban, fehérjékben és hormonokban. Felhasználásával többek között véralvadási faktorhiány, sokkos állapot, immunglobulin-hiány betegségek kezelésére alkalmas gyógyszerek állíthatók elő.

Milyen juttatásokra számíthatsz?

A levett fehérjék egészséget, gyógyulást és jövőt jelentenek sokaknak. És mindezért cserébe te is kapsz valamit. Egyrészt a jóleső tudatot, hogy önzetlenül segítesz. Másrészt juttatásokat, amellyel havi jövedelmedet is szépen kiegészítheted. A Plazmacentrum Baja az alábbi juttatásokkal értékeli segítségedet.

– Évente összesen akár 575.000 Ft 

– Az első alkalommal 15.000 Ft

– További alkalmak esetén 10.000 Ft

– Az első öt alkalommal összesen 60.000 Ft

– Minden ötödik alkalom +5000 Ft

Ne feledd el, hogy plazmaadással sokat teszel embertársaidért, az egészségügyért és a gyógyításért. Téged is vár a bajai Plazmacentrum! Érdeklődj bátran az alábbi elérhetőségeken!

Cím: 6500 Baja, Dózsa György út 12. (a korábbi Diego áruház helyén)

Telefon: +36 30 685 0611

e-mail: info@plazmabaja.hu

https://baja.plazmacentrum.hu/?utm_source=cikk&utm_id=PR

hozzászólok