2020. 9. Lukrécia

Magazin

Mégis lesz BeerBQ és Vinalia!

Antal Tibor | 2020. Június 18. 12:41:51 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Egy eseménymeghívásból szereztünk tudomást arról, hogy a július végére tervezett BeerBQ Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivál mégsem marad el az idén, hanem csak más időpontban kerül megrendezésre. Az új dátum szeptember első hétvégéje (szept 4 – 6.) lehet. A tervek szerint szokásos helyszínen a Tóth Kálmán téren lesz kibővítve a Bartók Béla utcával.

Hasonló jó híreink vannak a Vinalia Nemzetközi Borfesztiválról is, mely tavaly debütált a Szentháromság téren. A tervezett új dátum Szeptember 25 – 27.

Megkerestük az egyik főszervezőt Éberfy Istvánt, akitől megtudhattuk, hogy azért beszélhetünk egyelőre még csak tervekről, mivel a megrendezéshez nyilván a vírushelyzettel kapcsolatban hozott szabályok enyhítésére is szükség van. Jelenleg csak 500 főnél kisebb rendezvényeket lehet tartani, de várhatóan augusztus 20-tól változik a helyzet. Az időzítés nem véletlen, a nagy áttörést országosan az ünnepi programokkal szeretnék megnyitni, de ez természetesen még a jövő zenéje. A két bajai fesztivál programja szervezés alatt, de valami hasonlóra lehet számítani, mint az elmúlt évben, években.

Nagy siker volt tavaly az első Vinalia

Ezek kapcsán annyi kérdés merült fel bennünk, hogy h a a magánszervezők ilyen rugalmasak, akkor a város “zászlóshajóját” Halászléfőző Fesztivált kicsit eltolva valamilyen, de nem online módon miért nem lehet idén megtartani?

hozzászólok