2023. 20. Klaudia

Magazin

Kétszer is pályára lép márciusban a magyar válogatott

| 2023. Március 10. 07:25:41 | Utolsó frissítés: 1 hete

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Legutóbb 2022 márciusában lépett pályára a válogatottunk, de mostmár nem kell sokat várni, hogy újra láthassuk a csapatot.

Március 23-án Észtország érkezik majd Budapestre, hogy egy barátságos meccs keretein belül pályára lépjenek a magyar válogatott ellen. A két csapat korábban 6-szor találkozott eddig egymással, ebből 4-szer a magyarok nyertek, 1-szer született döntetlen, a legelső egymás elleni meccset pedig az észtek tudták behúzni 10 évvel ezelőtt. Azon a barátságos meccsen 1-0-ra tudott nyerni Észtország az Albert Flórián Stadionban egy 86. percben szerzett góllal a Bet365 magyar oldal adatai szerint. 1 évvel később viszont a magyar csapat visszavágott ezért a csúnya vereségért és egy ötöst gurított az észteknek.

Legutóbb 2018 novemberében találkozótt a két nemzeti tizenegy egymással, akkor a Nemzetek Ligája C-csoportjában, ezt a meccset 2-0-ra megnyerte a válogatott, Willi Orbán és Szalai Ádám találataival. Az Észtországban rendezett odavágó pedig egy nagyon izgalmas mérkőzésre sikeredett, azon az 1 hónappal korábban rendezett meccsen 3-3-as döntetlen született a 20Bet információi szerint. Az észtek már a 20. percben vezetést szereztek, de Nagy Dominik gyorsan egalizált, Szalai Ádám góljával pedig már a magyar csapatnál volt az előny az 54. percben. Ezután viszont az észtek kétszer is betaláltak, a 79. percben így már 3-2-re vezettek, de végül 2 perc múlva meglőtte a második gólját is Szalai és kiegyenlített.

A válogatott március 27-én Bulgáriát is fogadni fogja, ellenük azért komolyabb múltja van már a csapatnak, 25-ször is játszottak már egymás ellen. 13-szor nyerni tudott a csapatunk és mindössze 4-szer szenvedtek vereséget. A legelső meccsig 1929-ig kell visszamennünk az időben, a legutóbbit pedig 2020-ban játszottak, akkor is Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Akkor 3-1-re nyerni tudott a magyar csapat Bulgáriában, Willi Orbán, Nemanja Nikolics és Kalmár Zsolt is betalált, majd a 89. percben még jött egy szépítő találat a másik oldalról, de addigra már rég eldőlt az a mérkőzés.

hozzászólok