2022. 30. Pál

Magazin

Jól sikerült a Hajómalom ünnep

Antal Tibor | 2015. Október 03. 15:11:19 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Remek hangulatú kis összejövetelre került sor ma délelőtt a Türr kilátó mellett a Mini Halászati Skanzennél, ami két részből állt. Először a Bajai Rotary Club tagjai telepítettek 100 kis kecsegét a Dunába.

 

 Fotó: Rotary Club Baja

 

Nem az első ilyen akciója ez a helyi lokálpatriótáknak, akik hétfőn kórházi ágyakat fognak ajándékozni a Bajai Szent Rókus Kórháznak.

 

 

Ez után kezdődött a Bajai Hajómalom Egyesület szokásos őszi Hajómalom ünnepe, melynek keretében meg lehetett tekinteni Pump Károly kiállítását is. A Németországban élő fotóművész, Baja város díszpolgára egyébként személyesen is jelen volt.

 

 

Előadást tartottak a hajómalmok, vízimolnárok egykori életéről, a diétás táplálkozásról, valamint a Bodza banda is bevetette magát.

 

Nyomul a Bodza banda Fotó:Koós Zoltán

 

Felavatták a második kemencét

 

Figyeljék a technikát

 

Felavattak egy új kemencét is, amiben lepényt készítettek, amit disznózsírral kenték meg belül, a tetejére pedig fokhagymát szórtak. Később lett borsoskalács is.

 

Kér valaki? Fotó: Koós Zoltán

 

Mind ezek közben a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Ősi terményekből készíthettek különböző csodákat, amit nagyon élveztek.

 

 

Összességében egy remek hangulatú, jó rendezvényen vehettünk részt, aminek az időjárás is kedvezett, így sokan érdeklődtek a programok iránt.

 

Facebook galériánk:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1058198464220205.1073741917.806675712705816&type=3&uploaded=22

 

hozzászólok