2024. November 23. Kelemen, Klementina

Magazin

Jó idő, és remek csukapörköltek

Ádám Péter | 2016. Március 03. 19:31:05 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2016. február 27-én szombaton immár harmadik alkalommal rendezték meg Dávod – Püspökpusztán a Csukapörkölt főzőversenyt, melyre 27 csapat nevezett, többek között a vajdasági  Bezdánból és horvátországi Kopácsról is.

 

Fotók: Ádám Péter facebook oldala

 

Ádám Péter, a Bajai Halfőző Bajnokok Klubja elnökének összefoglalója:

 

Különböző receptek alapján főztek az induló csapatok. Volt aki bort, paradicsomot, erős paprikát, vagy borsot rakott a pörköltbe. Amiben talán mindenki megegyezett, hogy füstölt szalonnával kezdte meg a főzést. A versenyzők által használt paprika nagyon jónak minősült, erre a megmérettetésen induló gárdák mindegyike különösen nagy hangsúlyt fektetett. meg persze arra is, hogy finom házi pálinkákat kóstoltak végig a verseny ideje alatt, melynek tiszteletére még a nap is kisütött szombaton, így meglehetősen kellemesen telt az idő.

 

 

A zsűri értékelése két órára befejeződött, és az eredményhirdetésre az úgynevezett “Baltás” kocsmában került sor, sőt a verseny résztvevői is itt kaptak helyet az általuk készített étel elfogyasztására, és egy kis baráti beszélgetésre, borozgatásra.  A főszervező Horváth Árpád hirdette ki a helyezéseket, melyet nagy érdeklődéssel várt már mindenki.

 

A végeredmény:


I. Helyezés:Gyuricza Tibor (Bajai Halászléfőző Bajnokok Klubja)
II. Helyezés: Bíró Antal (Baja)
III. Helyezés: a kopácsi csapat

 

Gyuricza Tibor


Köszönjük a lehetőséget, és,a nagyszerű rendezést. Gratulálunk a szervezőknek, szponzoroknak, támogatóknak és név szerint is szeretném Őket megemlíteni: Bajai TV, Dávodi Fürdő, Harcsafanatik horgászbolt, Hotel Fortuna , Naphegy pincészet, Pipacsos Pihenőház, Ponty-Lak, Szigeti Csárda, Tóth Paprika Bezdán

 


Reméljük jövőre is lesz folytatás, és mint ahogy a szervezőktől megtudtuk, szeretnék ezt  a színvonalas rendezvényt országos szintűre emelni. Sok sikert mindezekhez!

 

 

Facebook galéria:

 

 



Különböző receptek alapján főztek a versenyzők.Volt aki bort,paradicsomot,erős paprikát,borsot rakott a pörköltbe.Egyben…

Közzétette: Péter Ádám – 2016. március 1.