2018. július 16. Valter

Magazin

Jó hely a Gyermekkönyvtár

Antal Tibor | 2018. január 05. 17:30:28 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

 

 

 A gyermekkönyvtár kívülről

 

Azt sokan tudják, hogy az Ady Endre Városi Könyvtárnak létezik Gyermekkönyvtára közvetlenül a Zsinagóga mellett. Azt viszont kevesen, hogy milyen széles körű választékkal várja az érdeklődőket. Pedig a kínálat sokkal bővebb, mint azt ahogy a legtöbben gondolnák.

 

 Elől az asztalon az újdonságok

 

Miért is?

 

Először is a gyermekkönyvtárban nem csak a régi klasszikus olvasmányok, ismeretterjesztő anyagok találhatóak meg, hanem folyamatosan frissül a kínálat, így a legújabb és legnépszerűbb kiadványokat is beszerzik. Megtalálható például az összes Disney film adaptációja Bogyó és Babóca sorozaton keresztül a már nehezen beszerezhető Anna  Peti és Gergő könyvekig. A legkisebbek mellett a nagyobbakat is várják, hiszen az ifjúsági kiadványok is itt találhatóak, és persze a kötelező olvasmányok is. A beiratkozás ráadásul ingyenes a gyerekeknek. A könyveket három hétre lehet kölcsönözni, de hosszabbításra is van lehetőség.

 

 

Másodszor, mert a gyermekkönyvtárban nem csak könyvet lehet kölcsönözni. Lehet például ingyenesen internetezni az asztali gépeknél, vagy játszani egy jót a kikészített fajátékokkal. Utána persze rendet kell rakni. A környezet természetesen tiszta, és ráadásul itt attól sem kell tartanunk, ami télen a zsúfoltabb gyerekes helyeken könnyen előfordulhat, hogy valami betegséget szednek össze. 

 

 DVD válogatás közben

 

Harmadszor a gyermekkönyvtár ad otthont a könyvtár médiatárának is. Így tehát nem csak rajz- és animációs filmek kölcsönözhetőek, hanem felnőtteknek való játékfilmek is. A dvd száma pedig  meghaladja a régi kölcsönzők választékát. Természetesen megtalálhatóak benne a régi klasszikus, és az új magyar filmek is, de a hollywoodi produkciókból sincs hiány. A dvd-k kellett zenei cd-ket is kölcsönözhetünk. Mind két fajta korong alapból egy hétig lehet nálunk, de itt is  lehetőség van hosszabbításra. A gyerekek ezt a szolgáltatást is ingyenesen vehetik igénybe, de a felnőttek részére sem túl borsos az árfekvés, hiszen mindössze 1000 Ft egy évre.

 

 A karzaton könyvek, alul a médiatár egy részlete látható

 

A végére kicsit elkanyarodtunk, de a lényeg az, hogy időjárási körülményektől függetlenül (vagy épp azért mert mást nem tudunk kitalálni rossz időben) érdemes elvinni a gyerekeket a bajai gyermekkönyvtárba, ahol akár több mint egy órát is eltölthetnek, játékkal, válogatással, olvasással, és közben észrevétlenül szívják magukba az olvasás szeretetét.

Így amellett hogy egy állandó ciklikus programot tudunk beépíteni az életükbe, még jó felé is  tereljük őket.

 

 

A gyermekkönyvtár címe. Baja, Telcs Ede u. 12

 

A gyermekkönyvtár nyitva tartása:

 

Hétfő: 14 - 18.00

Kedd - péntek: 10 - 18

Szombat: 8 - 12.00

Vasárnap: zárva

 

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment