2023. 10. Gréta, Margit

Magazin

Itt mindenkinek tacskója van

Antal Tibor | 2023. Május 21. 19:30:15 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

2022. őszén szerveztük meg elsó bajai tacskós felvonulást, a tacskós Critical Mass-t, egyfajta hiánypótló rendezvényként. Hogy miért? Alapötlet onnan származik, hogy korábban a mopsz tulajdonosok (Kulimák Bianka volt a főszervező) már tartottak hasonlót összejövetelt városunkban, hozzánk pedig a kutyusok közül legközelebb a tacskók állnak. A sikeren felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy fél évente mi bajai és környékbeli tacsisok össze fogunk jönni egy hasonló menetre, és próbálunk majd fejleszteni is a programon.

A karaván vasárnap fél öt után pár perccel indult meg a csúszka pályától a Türr emlékmű felé. Több mint 50 ebet számoltunk össze, a menet azonban elég hézagos volt, hiszen a bő egy kilométeres távon több jelölgetés volt, mint a facebookon egy nap alatt az egész világon. Többen fel is adták menet közben, hol a gazdi fáradt el, hol pedig a négylábú kedvenc. A többség azért szerencsére elérte a végcélt. Közben a Türr büfé előtti kút átalakult tacskó itatóvá.

A Türrnél elkészült a közös csoportkép, ami mondjuk nem lett a legjobb, de a kiscsoportos képek között vannak olyanok, amik valószínű be fognak kerülni a gazdik kedvencei közé. Az emlékmű környékén egyébként más, nagyobb testű kutyák is sétáltak, így volt egy kis balhé is. Természetesen a tacsik voltak azok, akik agárkodni próbáltak, de nagyon nem tudták kibillenteni nyugalmukból a többieket.

Ezután a program hivatalos része lement. Sokan maradtak fotózni, ismerkedni, beszélgetni, vagy egyszerűen csak beültek egy fagyira vagy italra a büfébe, így szétszéledt a gárda. A tacsik jelenléte viszont változatlanul erősnek volt mondható. Meg is jegyezte mellettünk a galagonyásnál egy idegen, aki feltehetően először járt városunkban: itt mindenkinek tacskója van. Úgyhogy ha viszi hírünket a nagyvilágba, lehet már nemcsak a halászléről leszünk híresek.

Facebook galériánk itt található.

A programot egyébként továbbra is gondolatébresztőnek szánjuk. Nemcsak a mopszosok, tacsisok találkozhatnának városunkban egy hasonló program keretében, hanem más fajta kutyusok és gazdáik is. Ráadásul az ilyen összejövetelek szervezéséhez nincs szükség anyagi forrásra, csak egy kis aktivitásra. Ha valaki esetleg érez magában késztetést egy vizslás, dobermanos, komondoros, vagy bármilyen más fajta ebes menet megszervezéséhez, az keressen minket, a hirdetésben természetesen segíteni fogunk.

hozzászólok