2024. November 25. Katalin

Magazin

Induljon a nedvkeringés!

hajos.utisugo.hu | 2017. Április 05. 09:08:52 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2017 április 8-án a VINTEGRO Pinceszövetség ötödik alkalommal is megrendezi a Tavaszi Pincenyitogató – Hajósi bor- és gasztronómiai minifesztet. Ezen a hétvégén közel húsz pincegazda várja kóstolóra a borkedvelőket.

 

Videó:

 

Készítette:Kalocsa TV

Április 8-án újra nyílnak a hajósi pinceajtók, a gazdák kóstolóra várják azokat, akik a legfrissebb évjárat borait tesztelni szeretnék. Az italok mellett rengeteg finomság is várja a vendégeket, minden présház a gasztromennyország egy apró szegletévé válik: lesz házicsoki, erdélyi sajtok, érlelt helyi sajtok, ízesített tormák, mangalica sonka, kolbász, és a felsorolás még nem teljes! Aki úgy érzi, csalhatatlan ízlelőbimbókkal rendelkezik, az a gasztrotesztre is benevezhet. A legjobbak szuper nyereményekre számíthatnak. A Hirrlingen téren kürtőskalácsos, mézeskalácsos, finom kávé, édességek és a Kolbice street food várja a vendégeket. A hajósi pincefalut utcaenzészek járják, a talp alá valót az Akusztikus merénylet húzza.
 

Az 1200 pince közötti tájékozódást az infopontokon beszerezhető térképek és a présházakra tűzött zászlók segítik.

Időpont: 2017 április 8. (szombat), a pincék 12:00-tól tartanak nyitva
Helyszín: Hajós – Pincefalu (GPS koordináták: 46.3851588608649 / 19.150242805481)

A rendezvény ingyenes, a kóstoláshoz az infopontokon kóstolójegy-csomag váltható, aminek ára 3000 Ft/fő (Ez 20 x 0,5 dl bor fogyasztására jogosít és ajándék borospohár is jár hozzá.)
A gasztroteszt nevezési díja 500 Ft/fő.

A VINTEGRO Pinceszövetségről:
Évekkel ezelőtt néhány hajósi fiatal, átvéve szülei, nagyszülei mesterségét belekezdett a borkészítésbe. Az italokat csak saját maguk fogyasztották, de kíváncsiak voltak egymás véleményére is, így bormustrákat tartva elemezték, kinek, melyik bora hogyan sikerült. A baráti borozgatások közben – csöppet talán bódult állapotban – nagy terveket szövögettek: milyen jó is lenne, ha a hajósi pincefalu utcáit újra megtöltenék a kirándulni, borozni vágyó vendégek, akik vidám napokat, nagy lakomákat eltöltve messze vinnék a hajósi vendégszeretet hírét. Így sok-sok tervezgetés után 2012 májusában hét pince összefogva megalapította a VINTEGRO Pinceszövetséget. A fiatal borászok mind arra törekszenek, hogy hagyományos környezetben az idősebb korosztály tapasztalataira támaszkodva – kihasználva az éghajlat, a hajósi lösz talaj és a borospincék kiváló adottságait – a mai technológia segítségével készítsék el boraikat, ötvözve ezt a már régóta ismert sváb vendégszeretettel és gasztronómiával.