2024. 20. Rafael

Magazin

Ilyen ötleteket várunk!

Antal Tibor | 2017. Május 19. 13:48:08 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

 

A teknős kompozíció tavaly készült el

 

Kreativitásáról híres Szűcs Sándor és Szűcs Sándorné, akik Baján az Újvárosi lakótelepen a Csónak utca 16 szám alatt laknak. Nekik köszönhető, hogy 11 évvel ezelőtt a lépcsőház Bajcsy – Zsilinszky utca felé eső oldalára kikerült egy csónak, melyet virágfölddel, és növényekkel töltöttek meg. Az ötlet  nagy tetszést aratott, és a város is felfigyelt rá, hiszen az ötletet átvéve  nemsokára Baja több pontjára is hasonló dekorációkat telepítettek.

 

 

 

 Azonban a legtöbb ladik nem bizonyult hosszú életűnek, ugyanis nem bakokra rakták őket, hanem le a talajra, így hamar szétrohadtak. Sanyi bácsié viszont 10 évet kibírt, és tavaly cserélték le egy újra.

 

 

 Külön piros pont a ffa a bogrács alatt

 

Ami miatt azonban ismét az utca előkertjére került a figyelem, az annak köszönhető, hogy csütörtökön egy háromlábra felfüggesztett bogrács is kikerült a kerékpárút mellé, melybe szintén virágokat ültettek, valamint további újdonságként a ladik oldalára is 3 bográcsot akasztottak a korábbi kosarak helyére.

 

 

 

A remek és a város identitásához jól kapcsolódó ötletek után érdeklődve kerestük fel a házaspárt a mai nap délelőttjén:

 

–  Horgászember vagyok és volt egy régi csónakom. Gondolkodtam, hogy mit csináljak vele, mert a kátrány miatt nem lehet eltüzelni. A feleségem ötlete volt, hogy csináljuk belőle dekorációt a lépcsőház elé.  Azóta minden évben indulunk a Virágos Bajáért pályázaton, és rendszeresen nyerünk is valamilyen díjat a lakótelepi kertek kategóriában. Ezeket az utalványokat virágboltokban lehet beváltani, amit mindig a kert fejlesztésére fordítunk.  Tavaly csináltuk a mosóteknős kompozíciót, az idén pedig ezt a háromlábast. Belül már nagyon sűrű volt, így ide külön kiraktok, hogy mindenki jól lássa.

 

 

 

– Nem félnek hogy ellopják, megrongálják?

 

–  A háromlábra vascsöveket hegesztettem a srácokkal,  és jó mélyre leástam. Azt szokták mondani, hogy csak azt nem viszik el ami le van betonozva vagy forró, de majd meglátjuk. A bogrács is oda van csavarozva a lánchoz, úgyhogy nem lehet csak úgy leakasztani.

 

 

Sanyi bácsi horgász ember, ott jártunkkor is készült a hal

 

– Várható még fejlesztés a közeljövőben?

 

– Biztos, hogy az asszony még ki fog találni valamit. A lépcsőház támogat minket, kaptunk is egy tárolót amibe csak a virágos cuccok, szerszámok vannak. A szomszéd lépcsőházaknak is tetszik, már beoltottam jó pár embert, hogy náluk is legyen valami, de szemben a halfőző helyeket is mi csináltuk annak idején.

 

 

Virágos Bajáért díj 2016

 

 

Virágos Bajáért 2017-es kiírás

 

 

Forrás:www.baja.hu


hozzászólok