2021. 8. Mihály

Magazin

Illegális hulladéklerakók ellen

Gemenc Zrt | 2021. Április 23. 15:28:02 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók: Csontos Péter, Gemenc Zrt.

28 köbméter hulladéktól mentesítette a Gemenc Zrt. a saját vagyonkezelésében lévő erdőket a „Tisztítsuk meg az országot!”akció részeként. Az illegális hulladéklerakók felszámolására irányuló program a Magyar Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében megfogalmazott célokat támogatja.

A Gemenc Zrt. Pandúri erdészete a Bajai Parkerdő, a Vaskúti Parkerdő, valamint a Gemenci erdőt kettészelő 55. számú főút déli oldalán végezte el a hulladékmentesítést. A Tisztítsuk meg az országot!” akció részeként az erdőgazdaság munkatársai arra törekedtek, hogy hozzájáruljanak a hulladékképződés csökkentéséhez, az illegális hulladéklerakás megelőzéséhez és a hulladékból létrejövő érték teremtéséhez.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) illegális hulladéklerakók felszámolását célzó programja részeként 2020-2022-ben négy ütemben tisztítanak meg közforgalmú területeket. Eddig több mint tízezer tonna illegális hulladékot számoltak fel a MÁV Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az erdészeti társaságok és a nemzeti parki igazgatóságok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és nyolc település közreműködésével.

hozzászólok