Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!
A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete által képviselt halászléfőző suli iskolásoknak program sikeréjére alapozva Martonosi Attila ötlete alapján úgy döntöttünk, hogy a tanfolyamot megismételjük immár felnőtteknek is. Többen jelentkeztek az ország sok területéről Szentendréről, Ercsiből, Budapestről, Szekszárdról, Villányból és természetesen Bajáról is. A bemutató oktatás két kisfilm vetítésével, Martonosi Attila halak ismertetése és Gyurkity Tamás haltisztításával kezdődött.
Ezek után Jakab Árpád a bajai halászlé tésztájáról az úgynevezett gyufametéltről és a hagymavágásról tartott terjedelmes előadást. A következő két bemutató magába foglalta Farkas Attila az őrölt paprikával és Horváth László a bajai halászlé bográcsával kapcsolatos tartott színvonalas előadásait. Az előadásokat követően a résztvevő jelentkezők bogrács mellé állhattak, ezzel is gyakorolva a bajai halászléfőzés technológiáját.
A sikeres program végén az év eleje óta ismert “ízhajlítás” feladata következett melyen az elkészült három bogrács beltartalmát kellett véleményezni. A három bogrács a ponty összetevő mellett tartalmazott márnát, harcsát és csukát. A negyedik bográcsban csak pontyból készült a lé. A program záróakkordja az elkészült halételek elfogyasztása volt. Köszönjük a jelentkezők érdeklődését,odafigyelését a bajai halászléfőzés hagyományának az elsajátítását! Köszönet a szervezőknek az áldozatos munkájáért!