2024. 20. Rafael

Magazin

Gyermeknap: Ismét Kismotor és Gyermekbicikli Olimpia Baján

Antal Tibor | 2017. Május 21. 20:48:34 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Május utolsó vasárnapja a gyermekek napja. Ilyenkor Baján szinte ősidők óta a szülők levitték a gyerekeket a Petőfi – szigetre, és jól meghintáztatták őket, a vattacukor, kakas nyalóka, héliumos lufi és egyéb huncutságokról már nem is beszélve. Az utóbbi időben ehhez párosult az ingyenes ugrálóvár is, ami tuti sikere minden családi rendezvénynek.Természetesen ez az idén sem marad el, és tudjuk ajánlani mindenkinek, azonban ha valaki kicsit eredetibbre is vágyik, akkor délután 5 órától egy olyan egyedi programra is benevezheti gyermekét, ami tavaly első alkalommal a várakozásoktól is jobban sikerült. Nem árulunk zsákbamacskát, a II. Kismotor és Gyerekbicikli Olimpiára szeretnénk meginvitálni a szülőket és a gyerekeket, ami ezúttal is a Belvárosi templom melletti területen lesz.

 

Videó a tavalyi versenyről:

 

 

Amit a versenyről tudni kell:

 

– Alsó korhatár nincs, tavaly a legfiatalabb induló még nem töltötte be a 2. életévét. Korosztályonként persze külön indítjuk a gyerekeket, de a bemelegítés alatt békésen megfért egymás mellett az összes kis versenyző. A legkisebbeknél persze fontos a fokozott szülői figyelem. A bölcsisek és az ovisok mellett kisiskolások is nevezhetnek.

– Kismotorral, rollerrel, és biciklivel is lehet indulni.

 

 

– A pálya a rendőrségtől kapott bójákkal lesz kirakva, ami már önmagában nagy élmény a kicsiknek, hogy igazi versenypályán, motorozhatnak, biciklizhetnek. A viadal második része a gyorsulási verseny egyenes pályán.

– Győztest nem hirdetünk, hogy ezen a napon mindenki bajnoknak érezhesse magát.

– Regisztrálni a bajaifiatal@gmail.com-on lehet előre, vagy a helyszínen.

 

A szervező a Bajai Fiatalok egyesülete.

 

A Kismotor verseny futamainak végeztével azonban az idei évben újdonságként papírrepülő verseny is lesz szintén a Belvárosi templom környékén. A repülőket a szervezők által biztosított A4-es lapokból lehet elkészíteni a helyszínen akár a szülők segítségével is.

 

 

Papírrepülő versenyt egyébként nem csak a gyerekeknek, hanem felnőtteknek is szoktak rendezni több kategóriában is.

 

 Egy videó a 2015-ös Papírrepülő VB-ről:

 


hozzászólok