2022. December 8. Mária

Magazin

Gamerek találkoztak a főiskolán

| 2022. November 08. 07:56:38 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az e-sport létjogosultsága napjainkban már megkérdőjelezhetetlen, a videójátékok a fiatalok körében rendkívüli népszerűségnek örvendenek. A Cselekvő Fiatalokért Egyesület az ifjúság elvárásaira reagálva nagy érdeklődés mellett rendezte meg immár második alkalommal e-sport bajnokságát 2022 októberének közepén. A kezdeményezéshez az Eötvös József Főiskola is szívesen csatlakozott.

Az EJF kifejezetten örül a sportág felsőoktatás felé történő elmozdulásának, hiszen eddig is nagy volt az igény hasonló rendezvényekre. Örömteli számunkra, hogy a CSEFI-vel összefogva ezen a téren találkoztak törekvéseink. Úgy véljük, az e-sport közösségképző erővé vált az egyetemi és főiskolai sportéletben, melyet helyben is támogatunk. A bajnokságoknak a főiskola biztosított helyszínt, igyekeztünk felszabadult légkört teremteni a játékosoknak – mondta dr. Paska Mihály az EJF kancellárja, aki nézőként követte a legutóbbi FIFA mérkőzéseket.

Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor a rendezvények kapcsán kiemelte: a főiskola mindig nyitott kapukkal várja a fiatalokat, akiknek egy-egy ilyen esemény alkalmával lehetőségük nyílik megismerni felsőoktatási intézményünket és képzési kínálatunkat. A városban és térségében lakó továbbtanulás előtt állóknak fontos tudniuk, hogy tanulmányaikat Baján is folytathatják, itt is megtalálhatják számításaikat. Az EJF-en nemcsak pedagógus-, hanem gazdasági képzések közül is választhatnak. Nagymúltú intézményünk modern tanulási környezetet biztosít számukra. Ráadásul a 2023-as felvételi változások kedveznek a főiskolára jelentkezőknek: nem kérünk emelt szintű érettségit egyik szakunkon sem és megszüntettük a minimum ponthatárokat – tette hozzá a rektor.

A Bácska Kupa e-sportrendezvény a versenyzési lehetőség mellett segítette a felsőoktatási hallgatók és a középiskolás diákok sporton keresztüli kapcsolatépítését, a közösségük erősítését. A főiskola a jövőben is számos nyitott programot: szakkollégiumi előadást, konferenciát, worshopot, sportfoglalkozást, kiállítást szervez nemcsak a fiataloknak, hanem minden korosztálynak, hogy szabadidejüket érdeklődésüknek megfelelően tölthessék.

Az EJF legközelebb 2022. november 17-én, csütörtökön 10 órától tart nyílt napot, amely során az érettségiző diákok betekintést nyerhetnek az intézmény mindennapjaiba, az ott zajló munkába.

hozzászólok