2020. 25. Eufrozina, Kende

Magazin

Fával tüzeltek

Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete | 2020. Augusztus 24. 10:30:14 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók: Ádám Péter

Baján Dunafürdőn a szépen felújított,átalakított Öt perces vendéglő előtti terület adott helyszínt a hagyományos halászléfőző versenynek augusztus 22-én, melyre 16 csapat jelentkezett. A vírushelyzet által diktált feltételek betartásával zajlott a viadal. Előírás szerint fával főztek az induló csapatok, ezzel is tiszteletben tartva a hagyományokat.

A verseny látványához,színvonalához nagyban hozzájárult e tüzelési mód. Szépen terített asztalok, és a felülmúlhatatlan bajai halászlé illata csak fokozni tudta mindezt. Öt órakor nyitották meg az összecsapást és este nyolc órakor tartották meg az eredményhirdetést. Sok ismert bajnok, többszörös bajnok is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.

Az értékelésnél Farkas Attila a zsűri elnöke méltatta a főztöket. Elmondása szerint nívós volt a küzdelem az elvárásoknak megfelelően. A halászlé állaga,színe megfelelt a hungarikumnak minősített bajai halászlének. Mind összességében közel egységes levek születtek és a visszakóstolás itt is szükségszerű volt. A helyezések a következők voltak:

I helyezett Ottenthál István Baja
II.helyezett:Szerbacsics János Baja
III.helyezett: Oláh Tibor Baja

A legszebb színű halászlé: Krizsán Tibor
A legfiatalabb női versenyző Haág Viktória
A legfiatalabb férfi versenyző Popori Attila

Szeretnénk köszönetet mondani a szervezőknek a kiváló szervezésért ,a zsűrinek az értékelő munkájukért,a versenyzőknek a nagyszerű helytállásért,a csapatoknak a támogatásért és a nélkülözhetetlen háttérmunkáért.

Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete

hozzászólok