2020. 3. Buda, Richárd

Magazin

Éremeső Tatán

Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola | 2020. Március 07. 20:51:11 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók: Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola


A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 18. alkalommal rendezte meg a „Farsang kupa” Gasztronómiai bajnokságot Tatán, ahol a Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola mindhárom vendéglátós szakmájának (pincér, cukrász, szakács) tehetséges tanulói mutatták be gyakorlati és elméleti tudásukat a neves zsűri előtt. Az idei díszasztalukkal a térségünkre jellemző sváb nemzetiségi kultúrát kívánták megjeleníteni, melyhez klasszikus kékfestő textíliát, kiegészítőket, menükártyát állítottak össze. Rózsa Krisztina szakács tanuló 3 fogásos menüsorában a szederlekvárral tálalt kacsamájpástétomtól, az aszalt szilvás szarvasbélszínen át, a fehércsoki-szufléval töltött sült körte is felsorakozott. A verseny részeként négyféle vendégváró falatkát is feltálaltak: zöldalmás-citromos harcsapástétomot, lazacba tekert csirkecombot, burgonyapürén tálalt vaddisznó roládot és trikolor paprikából készült paprika lasagne-t. Pataki Petra cukrász tanuló mestermunkái között kiemelkedett a karamell torta és a csodálatos artisztikai karamell díszmunka az édes és sós ízesítésű napi süteményekkel kiegészítve.


Cukrász tanuló: Pataki Petra (3/11.c), 2 arany fokozat, felkészítő tanár: Göldner Tiborné
Pincér tanuló: Salamon Márk István (2/10.b), ezüst fokozat, felkészítő tanárok: Romfa-Müller Tamás, Várnai Zsolt
Szakács tanuló: Rózsa Krisztina (2/10.d), oklevél, felkészítő tanár: Wetzl Gergely

hozzászólok