2021. 8. Mihály

Magazin

Egyszer fent, másszor fent

| 2014. Október 07. 14:13:08 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az elmúlt években a városi parkokból eltávolították a korszerűtlen játékokat és helyükre Eu-szabványnak megfelelőket helyeztek. Ez a munka törvényben előírt kötelessége volt a városnak. A rendet – elméletben – parkőrök vigyázzák, probléma esetén a közterület-felügyeletnél kell jelentkezni.

A karbantartásról mégis úgy tűnik, hogy megfeledkeztek. A legtöbb szülő a leterített homok minőségét és mennyiségét kifogásolja: koszos, elhasznált, néhol üvegszilánkos, a legtöbb helyen elvékonyodott, így balesetveszélyes. Szintén gyakori panasz, hogy idősebb gyerekek, kamaszok járnak esténként a terekre és dohánycsikkeket, szemetet hagynak maguk után. Egyes helyeken nincs árnyék, így csak bizonyos napszakokban tudják használni a játékokat. De gondot okoz az el nem kerítés is a forgalmas utak mentén.

Az emlékműnél található parkba járó szülők és nagyszülők többsége elégedett a felújítással, ellentétben több más városival, ezt a játszóteret biztonságosnak tartják. Nemcsak azért, mert nincs veszélyes közút a közelében, hanem az alacsony csúszdák miatt is, „így nem kell rögtön rohanni, ha a gyerek felmászik rájuk”, osztotta meg velünk az egyik nagymama a véleményét. Egyedül a hinták esetében emeltek kifogást: „Nem értjük, hogy miért rakták ilyen magasra. Nemcsak a használat miatt ésszerűtlen, de balesetveszélyes is. Ha valamelyik gyerek ebből a magasságból esik le, csúnyán megsérülhet.” Tették hozzá a szülők.

hozzászólok