2021. 17. Rudolf

Magazin

Egy fotó két oldala

Antal Tibor | 2021. Január 09. 12:00:21 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Nagy vitát váltott ki tegnap Molnár Attila fényképe egy közösségi portál közismert bajaiakat tömörítő csoportjában, mely arról tanúskodott, hogy a Petőfi – sziget egyik vízparti fáját egy, vagy több hód megrágta. Hangsúlyoznunk kell, a fényképész célja abszolút nem a vita generálása volt, csupán szokásához hiszen készített egy remek természetfotót, és azt publikálta a nagyközönség számára.

Az a bizonyos fa

A vita kapcsán többek állásfoglalása szerint éppen ezért kár volt visszatelepíteni a hódokat, mások viszont úgy vélekedtek, a vízi állatoknál akiknek ez természetes szokása, jóval nagyobb pusztítást végez maga az ember, hiszen az utóbbi időben a szigetben is sok fát kivágtak. Éppen ezért ma ha már arra jártunk mi is szemügyre vettük a környéket, és a helyszínen arra a meglepő következtetésre jutottunk, hogy a teljesség megismerése érdekében a másik irányba is érdemes egy fotót készíteni, amit az internet népe eleddig nem láthatott. Íme:

Akinek jó a szeme, megszámolhatja, hány kivágott fatönköt lát, ami nem a hódok bűne. Az is igaz persze, hogy mindegyik helyett jótét kezek egy új csemetét ültettek, amit a rágcsáló állatok nyilván nem tudnak megtenni. És persze az is, hogy a hódok visszatelepítésük óta nemcsak egy fát rágtak meg a környéken, hanem jóval többet a Szeremlei – Sugovicán és a Gemencben is. De biztos hogy ezért nekünk haragudni kell rájuk?

hozzászólok