2024. December 21. Tamás

Magazin

Boldogok a sajtkészítők!

Antal Tibor | 2017. Január 21. 15:27:39 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A szombati piacon a csarnokban járva egy igen eredeti ötletre bukkantunk. Két fiatalember ugyanis a betyárvilágot idéző ruházatban,szűrben – kalapban,  és hozzá illő fizimiskával árulja a különböző tejipari termékeit, amire úgy tűnik vevő a nép, hiszen ottjártunkkor is rengeteg vevő érkezett.

 

 

– Tulajdonképpen egy dunafalvi családi vállalkozásról van szó. Teheneket tartunk, és az általuk adott tejből csináljuk a különböző termékeket. A héten kezdtünk el piacozni, most vagyunk kint másodszor. A fogadtatás egyelőre nagyon pozitív, sokaknak tetszik az ötlet, és persze a jó minőségű termékek, amiket  meg is lehet kóstolni, hiszen az őstermelői státuszban ez megengedett.

 

 Van csípős sajt is

 

– Mitől jobb, mitől más ez a sajt mint amit mondjuk a boltokban lehet vásárolni?

 

–  Tulajdonképpen ez még nem minősített biotermék, de maga az egész gazdaságunk már úgy működik. Ízre pedig egy teltebb, sűrűbb, zsírósabb, ízről beszélhetünk. A sajtokon kívül vajat, natúr- és lekvárral ízesített joghurtokat is árulunk, amik természetesen szintén saját alapanyagból készülnek. Szokott lenni túró, és hamarosan tejföl és orda is lesz.

 

A natúr-és a lekvárral ízesített joghurtok

 

 

Nos, mi kóstiltunk sajtot, és lekvárral ízesített joghurot is és mind a kettővel meg voltunk elégedve. A körítéssel meg főleg, mert továbbra is vevők vagyunk a kreatív dolgokra, ebben a kicsit elsivárosodó rohanó világban.