2020. 29. Mihály

Magazin

Beszéljenek a képek

Antal Tibor | 2020. Január 31. 20:57:41 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Jóllakott mókus

Péntek délután hatalmas érdeklődés mellett nyitották meg Molnár Attila: Nem mindennapi csodák című fotókiállítását a Bácskai Kultúrpalota aulájában. Nem túlzunk, ha azt írjuk, hogy a bejáratig állt a tömeg az L alakú helyiségben.

A tömeg fele

Köszöntőt a Bajai TV hírolvasója Füzesi Nóra mondott elmondása szerint a 201. szemüvegében, Bárdos Gréta és Nagy Alma Virág pedig énekelt. Ezeket a momentumokat persze a többség inkább csak hallhatta. Aztán a természetfotós állt a mikrofon mögé, és a maga szűkszavú módján köszönetet mondott Cserni Kingának, és Bárdos Eriknek, akik a legtöbbet segítettek a kiállítás létrejöttében, valamint mindenki másnak aki tolta a szekeret, vagy csak eljött a megnyitóra. Beszéljenek a képek.- fogalmazott rövid beszéde végén. A nyitó procedúra után következhetett a 37 alkotás megtekintése, de ez sem volt a legegyszerűbb a jelenlévők magas létszáma miatt, így sokan előbb beszélgettek, gratuláltak az alkotónak, vagy épp a büfében fogyasztottak.

Molnár Attila

A szerzővel való beszélgetés során megtudhattuk, hogy nem lepte meg a nagy érdeklődés, mert egyrészt nagy a család, sok a barát – ismerős – tanítvány, a többiek pedig fizetett tapsolók. Arra a kérdésre azonban, hogy mennyibe kerül egy ilyen extrém szolgáltatásnak az igénybevétele nem válaszolhatott, viszont megtudhattuk, hogy mikor hagyott el utoljára objektíveket a városban, amire szerinte ahogy öregszik még egyre többször lesz példa.

De komolyra fordítva a szót, megtudhattuk tőle, hogy például nagyon várja az igazi telet, mert ilyenkor nagyon mások a kontrasztok, a színek. “A téli tájnak meg van a varázsa, és egy csomó állatot pl. a rétisast ilyenkor lehet fényképezni.” – fogalmazott. Tehát a természetfotósoknak a sokat emlegetett globális felmelegedés még nagyobb ellensége, mint az átlagembernek.

Zsákmány

A képek egyébként vászonképre vannak kirakva, ami némileg más mint mondjuk otthon a monitoron, hiszen Attila képeit legtöbben eddig a különböző bajai csoportokból ismerhetik a közösségi médiában. A péntek délutáni beszűrődő fényekkel megvilágítva pedig nem is a legideálisabb körülmények között lehetett megtekinteni őket, de jó hír az érdeklődőknek, hogy a tárlat nyitvatartási időben február 26-ig lesz látható.

hozzászólok