2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Beindult a roncsturizmus

Antal Tibor | 2022. Augusztus 18. 18:12:22 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ma kora délután 43 cm-t is mutatott a dunai vízmérce Bajánál, ami már csak 16 cm-re van a mindenkori negatív rekordtól, amit 2018. őszén mértek. Ebből kifolyólag a hajóroncsból is egy kicsit több látszott ki a vízből mint az elmúlt napokban.

A víz alatt néhol a hajó körvonalai is kivehetőek

Be is indult a roncsturizmus, vagy kicsit másképpen fogalmazva a strandolók közül sokan megtekintették az alkalmi látványosságot. Sőt egy kisebb csoport lehetetlen küldetést választva megpróbálta kiszabadítani a a fogságból, ami egy egész kicsit sikerült is nekik. Igazából egy csődarab került partra, illetve az is bebizonyosodott, hogy a pecások feltehetően nem igazán kedvelhetik, hiszen több beszakadt, horgot, műcsalit is fotóztunk rajta.

Ha a látottak felkeltették valaki érdeklődését, a roncs a Potyka csárda előtti zátony túlsó végén található, még a kőgát előtt. Közelről is meg lehet nézni, de ezt csak óvatosan ajánljuk. Sok a kagyló ugyanis, és a víz alatt is veszélyes – szúrós részek rejtőznek.

Már szárazon

A hétvégén egyébként a vízállásban jelentős változás nem lesz, az időjárás viszont várhatóan hidegebbre fordult. Hétfőtől viszont áradás várható, szerdára két méter fölötti értéket jeleznek elő a szakemberek. A víz hőfoka 24 Celsius.

Sokan voltak ma is a Dunán

hozzászólok