2022. 24. Timót

Magazin

Bajnokoktól lehet megtanulni a halfőzést

Szeretem a Bajai halászlevet facebook oldal | 2022. Január 05. 19:47:20 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Gasztrokaland fiataloknak – tanulj térítésmentesen halászlét főzni a Bajai halászléfőző bajnokoktól

Hat alkalmas foglalkozáson tanulhatják meg a fiatalok a bajai halászlé elkészítésének fortélyait. Ezekre a találkozásokra invitáljuk azokat a gyerekeket, akik szívesen töltenének egy-egy délutánt jó hangulatban, jó társaságban, hasznos gasztronómiai ismeretekkel gazdagodva.

Alkalmanként egy kevéske elméleti tudást is igyekszünk átadni a fiataloknak, a hangsúly azonban a gyakorlaton, illetve a gyakorláson lesz. – Minden találkozón részletesen átveszünk egy-egy munkafázist, beszélgetünk a hozzávalókról és kellékekről, közben közösen el is végezzük a munkát, megfőzünk egy-egy adag halászlét, és természetesen a fiatalok el is fogyaszthatják helyben az étket. Mindehhez a halat minden alkalomra a Koller Halbolt és Kollerné dr. Tóth Mónika ajánlotta fel, a többi szükséges hozzávalót pedig a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete biztosítja.

Jelen lesznek az örökös halfőző bajnokok – Gombás László, Gyurkity Tamás, Ádám Péter –, valamint az egyesület további tagjai – Ikotity József, Horváth László, Farkas Attila, Péter András –, akik hosszú évtizedek során bizonyították, hogy mindent tudnak, ami erről a kultikus ételről tudható, és ezt készek is megosztani a következő nemzedék képviselőivel.

A februárban kezdődő tanfolyam májusban egyfajta vizsgafőzéssel zárul, ahol a résztvevők saját vendégeik (szülők, barátok stb.) számára készítik el, illetve szolgálják majd fel a hungarikumot.”

A tanfolyamra 7-10 osztályos tanulók jelentkezését várjuk.

Kezdés: február 10. csütörtök, 15 óra, ill. minden hónap második csütörtökén 15-17 óra között továbbá, alkalomszerűen.

Helyszín: Baja, Bérci ház, Szent Antal u.7

.Jelentkezni február 8-ig lehet Martonosi Attilánál, a 0630-9530062-es telefonszámon vagy bajaszle@gmail.com címen.

hozzászólok