Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!
Nem tudjuk, hogy a Duna mentén hajdan állomásozó római polgárok milyen hallevest ehettek, de azt igen, hogy kései utódaik, az Aquincum-Csillaghegyi halkedvelők 2017. március 25-én szombaton igen jól sikerült bajai halászlét kóstolhattak.
A Víz Napjáról a Budapest Csillaghegyi Közösségi Ház többek között úgy kívánt megemlékezni, hogy Bajáról invitáltak meg egy halfőző brigádot.
A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete örömmel tett eleget a felkérésnek. A Péter András, Göldner Tibor (és fia Dávid) valamint Szentiványi Gábor alkotta csapat három nagy bográcsban, fél-fél órás “fáziseltolódással” készítette el a Bajáról vitt halból és alapanyagokból készült ízletes halászlét, amit közel 120 ember kóstolhatott meg az este során.
Az érdeklődők bográcsközeli tájékoztatást kaptak az igazi halászlé titkáról, sőt jó páran már a kóstolás fázisában véleményt alkothattak az ízharmónia fontosságáról. A halászlé mellet a várost is népszerűsítő esemény során sokan jelezték, hogy még az idén sort kerítenek egy bajai látogatásra.
A rendezvényről összeállítást készített az Óbudai Televízió, így vélhetően még ezer év múlva is dokumentáltan emlékezni fognak, hogy milyen volt Aquincumban a bajai halászlé.
Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete