2021. December 9. Natália

Magazin

Bácska Kupa – interjú a főszervezőkkel

Sajtóközlemény | 2021. Október 15. 16:17:44 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Az elmúlt hetekben zajlott e-sport bajnokságot a térség első és egyetlen nagyszabású versenyeként jellemezték a szervezők. A három versenynapon keresztül zajló versenysorozatot a Cselekvő Fiatalokért Egyesület az Eötvös József Főiskolával közösen szervezte. Az egyesület képviselőivel, a két főszervezővel beszélgettünk az egyesületről, a Bácska Kupáról és a jövőbeli tervekről.
Bár az egyesület ebben a formában fiatalnak tekinthető, a baráti közösségünk az egyesület 2020-ban történt alapításánál sokkal régebbi. Bennünket mindig is a város és a környék szeretete, lokálpatriotizmus és a közösségért végzett munka motivált, azonban az idők során kiderült, hogy ebben előrelépni és ezekben a témákban cselekedni baráti társaságként nem tudunk, ehhez hivatalosan egyesületi formába kellett rendeződnünk – mondta el Salamon Ákos, az egyesület elnöke.


Sokat gondolkodtunk azon, hogy a másfél éven keresztül tartó pandémia után – amikor mindenki be volt zárva, a személyes találkozások elmaradtak – egy olyan rendezvényt tudjunk megvalósítani, amely az elmaradt találkozásokat, beszélgetéseket próbálja valamilyen módon pótolni. A fiatalok körében népszerű e-sportot szerettük volna egy olyan környezetbe illeszteni, amely ötvözi az online világot a személyes együttléttel – tette hozzá. 
A bajnokság során igyekeztünk színvonalas játékokat és körülményeket biztosítani a játékosoknak. Voltak számítógépen, illetve Xbox és PS4 konzolokon zajló játékok is, illetve értékes nyereményekkel ajándékoztuk meg a dobogósokat. A versenynapok során a játék izgalmai mellett jutott idő közös ebédre, beszélgetésekre, lehetett csocsózni, sőt még pingpongozni is. Azt gondolom, sikerült valóban egy közösséget építenünk, amely nem csak virtuálisan, de személyesen is találkozhatott, ami a legfontosabb célunk volt – ezt már Schofhauser Daren, az egyesület alelnöke mondta.
A két főszervező elmondta, hogy nagyszámú érdeklődés övezte a bajnokságot, a FIFA versenynapjára például az előzetes várakozásokhoz képest sokkal többen jelentkeztek. Kihangsúlyozták, hogy sok segítséget kaptak az Eötvös József Főiskola munkatársaitól, a felsővezetéstől az informatikusokon keresztül a takarítókig mindenkitől, bármilyen kérdésük, kérésük volt. Nagyon hálásak az intézmény munkatársainak. 
A jövőt tekintve mindannyian Isten kezében vagyunk, de az biztos, hogy mi szeretnénk ebből a rendezvényből hagyományt teremteni. És bátran állíthatom, ezzel a versenyzők is így vannak. Ez volt az első ilyen rendezvényünk, nekünk is sok tapasztalatot adott a jövőt tekintve, de sokat tanultunk belőle és abban reménykedünk, hogy évről-évre színvonalasabb bajnokságokat rendezhetünk Baján. Nem titkolt célunk az sem, hogy a Bácska Kupát minél több helyi, a térségünkben élő fiatal ismerhesse meg a jövőben – zárta gondolatait Salamon Ákos.
Sok sikert kívánunk a fiataloknak, hiszen valóban egy jó hangulatú és fiatalos rendezvényt csináltak!

hozzászólok