Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!
A legfényesebb éremmel zártuk a „XVI. Pelikán Kupa-Országos Gasztronómiai versenyt”, Pincér tanulói kategóriában. A Szolnokon megrendezésre kerülő megmérettetésen rendszeresen vesz részt iskolánk, az idei évben indított tanulónk végzősként koronázhatta meg szakmai tudását az arany éremmel. Díszasztalunk különdíjas is lett, a szakmai zsűri kiemelte tanulónk igényes, esztétikus munkáját. A verseny összetettségével még nívósabbá tette a szakmai kihívást, a következő feladatok álltak a versenyzők előtt:
1. Írásbeli totó: általános intelligencia, borok, trend, szakmai ismeretek
2. Élőmunka: sajtkoktél elkészítése, egyedi recept alapján
3. Díszasztal terítése: 4 főre, egy meghatározott alkalomra, ehhez kapcsolódó ötfogásos menü- és italajánlás szakszerű bemutatása négyoldalas menükártyán
4. A választott alkalom szokásainak, hagyományainak bemutatása
Gratulálunk aranyérmes tanulónknak, Vojnics-Kortnics Máriónak (3/11.b), valamint felkészítő oktatójának, Romfa-Müller Tamás szakoktatónknak!
Köszönjük támogatóink segítségét, sikerünk csak együtt valósulhatott meg!- írta a BSZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola közösségi oldalán.