2024. 18. Alexandra, Erik

Magazin

A legnagyobb online kereskedők közt a bajai Homelux by Leziter

| 2023. Május 26. 12:06:40 | Utolsó frissítés: 12 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. A 2022-es eTOPLISTA három rangsorában összesen 29 vállalkozás szerepel, melybe idén először a Homelux by Leziter is felkerült.

Bár több mint 32 ezer magyar webáruház működik Magyarországon, a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú, legalább bruttó 5 milliárdos online értékesítési sávot elérő kereskedőkből 2022-ben 13 volt. Ebbe a neves rangsorba új szereplőként került be a bajai székhelyű, online lakberendezési áruház a Homelux by Leziter. A cég 18.000 termékével a fürdőtől, a konyhán át a kertig a lakberendezés szinte minden területén kiszolgálja a vevői igényeket elsődlegesen online a homelux.hu oldalon, valamint bajai áruházában.

Az elért rangos helyezést Mészáros István a cég tulajdonosa is értékelte:

“Nagy mérföldkő számunkra, hogy felkerültünk a legnagyobb e-kereskedők közé.10 éve vagyunk jelen az online piacon és rengeteg kihívással teli munkánk van abban, hogy meghatározó szereplőkké váljunk. Sikerünk titka a folyamatos fejlesztés, a vevői igényekre szabott pénztárcabarát termékskála és ügyfélszolgálatra fektetett nagy hangsúly. Nehéz idők járnak most a kereskedőkre, kihívás talpon maradni, főleg fejlődni. Büszke vagyok a több, mint 70 fős csapatomra, hogy együtt ilyen sikereket tudunk elérni. Célunk, hogy a Homelux by Leziter fejlődése töretlen legyen és jövőre is a kereskedők top ligájához tartozzunk”.

A magyar cégek mezőnyét Szetnics László, a Mastercard digitális szolgáltatásokért és termékekért felelős regionális vezetője is méltatta:

„Az eTOPLISTA rangsorban nevesített 13 magyar cég mindegyike meghatározó szereplője saját kategóriájának… márkaépítésben, szolgáltatási szintben, valamint vásárlói élményben is követendő példaként szolgálhat a hazai online vállalkozások számára.”

A 2022-es eTOPLISTA három kategóriájában szereplő 29 vállalkozásról méltán állítják a kutatók, hogy “eredményeik, tapasztalataik, fejlesztéseik példaként szolgálhatnak a teljes e-kereskedelmi szakma számára”.

eTOPLISTA módszertan:A GKID immár 8. éve állítja össze a legnagyobb forgalmú e-kereskedők rangsorát. A kutatócég az eTOPLISTA összeállításakor csak a magyar nyelvű, forintban árazó, magyarországi operációval működő e-kereskedők sokaságát és online kiskereskedelmi értékesítésből származó forgalmát veszi figyelembe. A részesedések a 2022-es naptári évre vonatkozó, online értékesítésből származó bruttó forgalom szerint kerültek meghatározásra. A rangsor alapjául szolgáló sorrendet az online vásárlói mintákon végzett kutatások, publikus adatgyűjtések

hozzászólok