2019. március 24. Gábor

Magazin

A Korinthoszi - csatornáig bicikliznek

Antal Tibor | 2018. április 15. 15:15:23 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kerékpártúra a BeerBQ fesztivál és a Drótszamár Huszárezred összefogásával.

 

Fotó:Wikipedia.org

 

 Nagy útra készül ismét a Drótszamár Huszárezred nevű amatőr kerékpáros formáció. Terveik szerint Bajától egészen Görögországba, az Égei - tengert és a Jón - tengert összekötő 6343 méter hosszú Korinthoszi - csatornáig fognak kerekezni, ezzel is emléket állítva Baja város nagy szülöttének Türr Istvánnak, akinek egyik fő műve volt a Peloponnészoszi félszigetet átvágó mesterséges csatorna, mely átadásának az idei évben lesz a 125. évfordulója.

 

Fotó: Drótszamár huszárezred

 

- Életünk fontos tényezőivé kell válni a kultúrának, az egészségnek, az egészséges táplálkozásnak és a sportnak. Ehhez kapcsolódóan a közelmúltban egymásra talált a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivál szervezőcsapata, a Drótszamár Huszárezred és Baja városa. Ezen összefogás eredményeként született meg a tervünk, mely a kultúra-sport-egészség háromszögének ölelésében válhat hamarosan valósággá.

 

A korinthoszi - csatorna Fotó:Wikipedia.org

 

 

Az ötlet nagyon gyorsan szilárd elhatározássá vált. Vedelek Norbert alpolgármester anyagi hozzájárulásával, Baja Városának erkölcsi támogatásával, elhivatottságunkkal terveink megvalósulni látszanak.

2018. április 20-án reggel, 08:00 órakor a bajai Türr István emlékműtől indulunk, és terveink szerint, ha a sors is úgy akarja, akkor 12-13 nap múlva, 2018. május 2-án, 1500 kilométerrel a hátunk mögött és a lábunkban, megérkezünk a Peloponnészoszi-félsziget kapujához, a Korinthoszi-csatornához, az ott található Türr István emlékműhöz, városunk nagy szülöttjének halálának május 3-i, 110 éves évfordulójára.

 

 Fotó: Drótszamár huszárezred
 
A túrán a Drótszamár Huszárezed tagjai közül  Kovács Gábor, Király Ákos, Gödri Roland és Kovács Tamás vesznek részt. A négy fős különítményt a bácsszentgyörgyi új határátkelőhely túloldaláig elkíséri a Bajai Fiatalok Egyesületének pár oszlopos tagja, akik ezt követően Hercegszántó felé fognak visszatérni. De aki esetleg szintén szeretne csatlakozni akár csak Vaskútig a felvezető csapathoz, az jelentkezhet a bajafiatal@gmail.com email címen, vagy személyesen április 20-án 8.00-kor a Türr István Emlékműnél.
 

A túráról  a Drótszamár Huszárezred és a BeerBQ fesztivál  hivatalos facebook oldala folyamatosan be fog számolni, így érdemes az oldalak követni!

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment