2021. 17. Zsófia

Magazin

A Balaton – partján táncoltak

Garai Székelykör Egyesület | 2021. Július 15. 13:28:34 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

dav

Tolna megyei gyermektánc együttesek szakmai táborában jártak július 4. és 8. között a garai néptáncos gyerekek a Balatonon, Fonyód-Alsóbélatelepen. A táncosok a Garai Székelykör Egyesület jó kapcsolatai révén csatlakozhattak a tolna megyei együttesekhez.

dav

A Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület megyei hatókörű szervezetként, a Csoóri Sándor Program támogatásával szervezte meg a tábort 8-14 éves gyermektáncosok, megyei együttesek részére. Mivel volt lehetőség csatlakozni, feltölteni a tábort, így mi is jelentkeztünk erre. Végül 3 megye, 11 települése, 112 résztvevője alkotta a tábort.

dav

A tábor célja volt, hogy a megye és környéke hagyományőrző csoportjainak gyermekei és különböző műhelyek gyermektáncosainak szakmai, minőségi színvonalát közelítsük egymáshoz.

Továbbá, hogy a gyermekek fizikai képességeinek fejlesztése mentén erősödjenek a táncos képességeik.

A tábor céljait két táncanyagon keresztül valósították meg, amely a bogyiszlói és a bukovinai székely táncrend volt. Cél volt még a csoportok egymás közötti barátkozása, melyeket táncházak, vetélkedők, játékok szervezésével igyekeztek megvalósítani a közösségi élmények megszerzésével. Mindezt közvetlenül a Balaton partján!

hozzászólok