2024. 24. György

Magazin

1956-ról interaktívan

Újvárosi ÁMK | 2015. Október 23. 15:23:52 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Évfolyamonként a korosztályok érdeklődésének megfelelően szervezték meg az órákat. 1. évfolyamon a gyerekek zászlót készítettek és kisétáltak a Déri-kertbe az emlékműhöz.

 

 Érdekes feladatok voltak sa orváltó versenyen.

 

Az alsós évfolyamok Köztársaság napi sorversenyen vettek részt. A testnevelés órán használt játékokat építették be “forradalmi” hangulatba. Sorversenyen készítettek zászlót, “barikádokon” keltek át, és “tankokat győztek le. Az egyik másodikos közölte a délutános tanító nénivel, hogy megnyerték a forradalmat.

 

 A drámapedagógia óra

 

Az ötödikesek interaktív órán, a drámapedagógia eszközeit használva emlékeztek.

A hatodikosok vendégül látták Merk Zsuzsannát ,aki múzeumpedagógiai órát tartott nekik.

 

Merk Zsuzsanna előadása

 

Mivel ez a korosztály még nem ismerte meg a történelemnek ezen időszakát, jelképek segítségével idézte fel nekik az eseményeket. Vetítésen keresztül láthatták a bajai eseményeket is. Fotót láttak a Sugovicába dobott Sztálin szoborról is.

 

 Szádeczky Attila előadása

 

A hetedikeseknek Szádeczky Attila tartotta az előadást. Ő megélte az eseményeket és erről mesélt a gyerekeknek. A nyolcadikosok rendhagyó történelem órán ismerkedtek az eseményekkel. Az újvárosi iskolában több éve így ünneplik október 23-át, és forgószínpadszerűen előbb-utóbb mindenki részt vesz valamelyik előadáson.

 

Nagypál Gábor rendhagyó történelem órája

 

     

hozzászólok