2021. 23. Zoltán

Közélet

Vita az új úszóházról

Antal Tibor | 2021. Május 07. 20:21:59 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A múlt héten került át az új úszóház a Halászparton a jachtkikötőből a bárka volt helyére, ami még ha így csak pár métert is utazott, egyből a névtelenségből a figyelem középpontjába került. A legnépszerűbb közösségi portálon azóta téma az ügy számtalan hozzászólással pro és kontra. A többségnek ugyan tetszik a szemrevaló modern épület, az viszont megosztja az embereket, hogy vajon jó helyre került-e? A mai nap Rácz Péter fideszes önkormányzati képviselő is felemelte a szavát az ügyben.

Az új úszóház

Tisztelt bajaiak!

Mint azt sokan tudják az elmúlt napokban nagy vitát generált a bajai közbeszédben a Sugovicán elhelyezett ún. úszóházak kérdésköre. Tekintettel arra, hogy a Sugovica Baja városának egyik legfontosabb természeti kincse, mindannyiunk közös ügye, mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy a jövőre nézve kellő szakmai alapossággal legyen szabályozva ez a kérdéskör, ezért a Fidesz KDNP képviselői részéről módosító javaslatot nyújtottunk be Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének településkép védelméről szóló rendeletéhez, bízva abban, hogy a szakmai kérdések megvitatása mentén sikerül olyan szabályozást kialakítani, mely lehetővé teszi, hogy a Sugovica megmaradjon számunkra olyannak, amilyennek mindannyian szeretjük.A további fejleményekről tájékoztatni fogom Önöket!- írta az önkormányzati képviselő közösségi oldalán.

Az ügyben korábban Széll Péter alpolgármester is megszólalt az egyik bajaiakat tömörítő csoportban aki szerint “jól kiválasztva a helyet, néhányat tudnék elképzelni a hajógyári, zsilip közeli részen. Egyébként épp a napokban beszéltünk ilyen kérdésekről az ADUVIZIG igazgatójával, és abban maradtunk, hogy ez ugyan szűkebb értelmezés szerint vízügyi kérdés, ugyanakkor (néhány észrevétel itt is jelzi, hogy nemcsak az), ezért egy közös koncepcióterv kidolgozása látszik indokoltnak a Sugóra. Még a következő hetekben egy ilyen helyi együttműködésben (ADUVIZIG- városi önkormányzat) elindítunk egy ilyen folyamatot, nyilván az időben való véleményezési lehetőségekkel együtt.” Ha jól tudom, akkor bemutató jelleggel került ide ez a ház, ezen a szakaszon én sem támogatnám, de meg lehet találni azokat a szakaszokat, ahol lehet szó róla. Pl. a hajógyár környéke, a Ferenc csatorna egy-egy szakasza.”- íta az alpolgármester.

Az ügyben kerestük a ház tervezőjét Likár Zoltánt is, akitől reményeink szerint jövő héten többet is megtudhatunk az új úszóházról, és annak tervezett jövőjéről.

hozzászólok