2021. 21. Ágnes

Közélet

Visszahívták a Temetkezési Kft. ügyvezetőjét

Antal Tibor | 2019. Június 27. 14:50:03 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Sürgősséggel tárgyalták a mai testületi ülésen a Bajai Temetkezési Kft. ügyvezetőjének, Korsós Jánosnak a visszahívását, aki 8 éve töltötte be ezt a posztot. Mind megtudhattuk, egy életbelépő új törvény alapján július 1-től már nem láthatta el feladatát, mert nem rendelkezik temetkezési szolgáltató szakképesítéssel, így az önkormányzat kényszerű döntést hozott, hiszen eddigi munkájával meg voltak elégedve.  Utóda Burszki Darinka Magdona lesz, aki egyébként 2004 óta a Bajai Kommunális Nonprofit Kft. kertészeti ágazatának vezetője is.

 

Korsós János

 

– Elvégezhettem volna a tanfolyamot, hogy megszerezzem a törvény által előírt szakképesítést, de 8 vagy 10 hétvégéről lett volna szó, ráadásul nem is közel (több mint 200 km), amit 65 évesen már nem akartam vállalni. Nyugdíj mellett csináltam eddig is az állást, de továbbra is maradok aktív, hiszen ősszel el szeretnék indulni Bátmonostoron a polgármester választáson.- nyilatkozta Korsós János a Sugóparti Híreknek

 

– Mi motiválja?

 

– Korábban 12 évig betöltöttem már e posztot, és azt gondolom, hogy van még bennem annyi tartalék, hogy képes lennék Monostoron még egy – két dolgot alakítani, jobbá tenni. Maga a község egy alvó településsé vált. Az iskola megszűnik, ősztől már az alsósokat is Vaskútra vagy Bajára kell járatni. A Takarékszövetkezet szintén, ATM sem lesz. Ki kell találni valamit, amivel a település fejleszthető. A bölcsődére annak idején még én pályáztam sikeresen, a kivitelezést már nem én vezényeltem, de ezzel messze megelőztük a mai kor törekvéseit. Alapvetően az a gond, ha végig nézzük a Baja környéki településeket, hogy egy legyintéssel elintézik Bátmonostort, pedig ennél többre is érdemes lenne. De ehhez mindenféleképpen fontos lenne vonzóvá tenni. Így emelkedhetnének az ingatlanok árai is, most meg az a helyzet, hogy csomó ház áll üresen, amit nem lehet eladni bagó pénzekért is, mert nincs rá kereslet. Miért nincs rá kereslet? . Mert a  falu nem jól preferál, nem úgy működik, nem olyan dolgok történnek, amik esetleg változtathatnának ezen. Pedig közel van Bajához,  és lehetne sokkal jobb is a helyzet. A  másik lehetőség amire lehetne építeni, a Ferenc – csatorna kotrásával a vízi turizmus fejlesztése, amit lehetne kombinálni a falusi turizmussal.  A járdák elhanyagoltak, a csapadékvíz elvezetéssel nem történt semmi amióta nem én vagyok a polgármester (ez az utóbbi két ciklus)  pedig ez kötelező feladat egy önkormányzatnál. Lesz még nagy eső ami az utóbbi időben többször is előfordult, és úszik megint a falu, illetve teli lesznek a szuterinek vízzel. – zárta sorait Korsós János.

 

hozzászólok