2020. 3. Buda, Richárd

Közélet

Vezetői átigazolás

Antal Tibor | 2020. Feburár 27. 11:05:33 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A csütörtöki testületi ülésen egyhangúlag választották meg a képviselők Némedi Istvánt a Baja Marketing Kft. ügyvezetőjének. Erre azért volt szükség, mert a feladatokat eddig Bócsa Barnabás lemondását követően ideiglenesen Butterer Péter látta el, akivel közös megegyezéssel szerződést bontott a város az előzetes tervek szerint. Az új vezető pedig igazából átigazolt a város egyik cégének vezető pozíciójából a másikba, hiszen eddig a Baja Vagyon Zrt-t irányította, de jelezte az új kiírásra már nem kíván pályázni, a Marketing irányítását viszont szívesen vállalná.

Némedi István

A frissen kinevezett új igazgatót éppen ezért arról faggattuk, miért választotta a Marketinget a Vagyon Zrt. helyett?

-Amikor körvonalazódott, hogy a Baja Vagyon Zrt a jövőben milyen formában fog működni, felelős vezetőként fel kellett tennem magamnak a kérdést, hogy ez mennyire illik az én jövőképembe, hiszen mint tudjuk a Zrt életében kardinális változások várhatóak. Eddig vagyongazdálkodással foglalkozott, ugyanakkor a jövőben az összes önkormányzati cég felügyeletét látja el.
35 évesen én úgy gondolom, hogy nem egészséges egy ekkora cégcsoportot irányítani. Ez már merőben más kategória, mint egy céget irányítani. Gondolnom kell arra is, hogy családalapítás előtt állok, erre is kell megfelelő minőségű és mennyiségű időt szakítanom a jövőben, ugyanakkor jelenleg úgy látom, hogy ha ezt az új vezérigazgatói posztot jól akarjuk végezni, további extra időt kell rá szánni, hiszen mindent újra ki kell alakítani, felépíteni, át kell látni az összes önkormányzati céget. Az én véleményem szerint erre a pozícióra a leg alkalmasabb egy olyan személy, akinek már kialakult családi környezete van és a fentebb említett feladatokra tud nagyobb hangsúlyt fektetni.
Egy cég irányítása számomra nem okoz problémát, a Baja Vagyont is nagyon szeretem, rengeteg közös sikert értünk el kollégáimmal az elmúlt egy évben, amik nagy örömmel töltenek el és ezúton is köszönöm nekik a közös munkát. A munka és magánélet egyensúlya kezelhető volt, de hangsúlyozom egy cégcsoport irányítása viszont további előre meg nem jósolható mértékű energiát, időt igényel. Ez sokkal nagyobb falat, mint egy önálló cég.
A fenti döntésemet mikor meghoztam, minden kollégámat összehívtam és személyesen közöltem, valamint a hivatal felé is jeleztem. Polgármester asszony az indokaimat elfogadta. Időközben a Marketing Kft-nél kialakult ügyvezetői helyzet miatt felkértek a pozícióra és mivel a szervezés és a művész világ elég közel áll hozzám örömmel vállalom amennyiben a testület megszavazza a személyemet. – nyilatkozta Némedi a Sugóparti Híreknek.

hozzászólok