2019. július 20. Illés

Közélet

Új városnéző kisvonat Baján!

Sajtóanyag | 2018. április 06. 10:34:37 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A PiriPonty Játszóház helyezte üzembe. Papi áldást is kapott a vonat és a leendő utasok. A gyerekek ma ingyen használhatják.

 

 

A mai napon adták át az új városnéző kisvonatot Baján. A PiriPonty Játszóház ezzel az új szolgáltatással szeretne szabadidős és  élményprogramokat kínálni a környező lakosoknak és az ide látogató turistáknak - tudtuk meg a megnyitón Hiezl Tamás ügyvezető tulajdonostól. A vonatos kirándulás során az utasok megismerkedhetnek Baja csodás természeti- és épített értékeivel. A mai napon, azaz pénteken a gyerekek ingyen utazhatnak rajta. 

 

 Hiezl Tamás

 

A megnyitón városvezetők és politikusok is megjelentek, akik arról beszéltek, hogy örülnek, hogy magánvállalkozók is hozzájárulnak Baja város turisztikai színvonalának emeléséhez, valamint hogy a PiriPonty Játszóház ezzel új munkahelyet is teremtett. A kisvonatot és leendő utasait Binszki József atya áldotta meg.

 

 Binszki József atya áldotta meg a kisvonatot

 

A járművet a játszóház számára gyártották és egyedi festéssel látták el. A szerelvény 1 mozdonyból és 2 pótkocsiból áll, tehát nagyobb csoportok (50 felnőtt, vagy 60 gyermek) szállítására  is alkalmas.

A vonaton mozgáskorlátozottak is utazhatnak. A kialakításnál ez fontos szempont volt, így a feljáró rámpa és az üléselrendezés lehetővé teszi 2-3 fő mozgáskorlátozott kerekesszék szállítását is. A vonat esővédő fóliával is rendelkezik, így rossz idő esetén is közlekedik.

A városnéző kisvonaton idegenvezetés is hallható. Minden menetrendszerinti járaton egy audio rendszeren keresztül, egy speciális applikáció segítségével, elérhető a GPS (helymeghatározás) alapú idegenvezetés.

 

 

A vonat minden nap 10 és 18 óra között közlekedik, óránként indul a Tóth Kálmán térről, a PiriPonty Játszóház elől.

A városnézés útvonala 35-40 perc hosszú.

 

 

Stilszerűen pezsgővel szerették volna felavatni az új vonatot, ahogy a hajókat szokták, de a vadi új festét kímélendő egy nagy pezsgősüveg lufit durantottak el és kívántak vele sok sikert a beruházásnak.

 

 

Akik legjobban örültek a vonatnak

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment