2022. 23. Dezső

Közélet

Új szakterület felé nyitott a VTK

Bárdos Mónika | 2022. Május 11. 05:14:05 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Bárdos Mónika

A hazai ökoszisztémák állapotának fejlesztése vízgazdálkodási kérdéssé vált, ennek ad természettudományos hátteret az az együttműködési megállapodás, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Kara (VTK) és a Magyar Természettudományi Társulat (MTT) kötött a Magyar Természettudományi Múzeumban május 3-án.

Az együttműködés célja a közös szakmai és munkakapcsolatok megkezdése, a megszerzett tapasztalatok cseréje, a jövőben kialakuló többirányú együttműködés továbbfejlesztése, azok szervezettebbé, folyamatossá és rendszeressé tétele. További cél a VTK és az MTT közötti együttműködések olyan új formáinak kialakítása, amelyek során biztosítják a kapcsolódó szakterületeken a hazai és a nemzetközi kapcsolatrendszerük bővítését.

Bíró Tibor, a VTK dékánja az együttműködés kapcsán elmondta, ma már nem elegendő csak víztechnológiai megoldásokban gondolkodni, ezért is nyitottak a természettudományos területek felé.- írta a Nemzeti Közsszolgálati Egyetem Víztudományi Karának honlapja.

hozzászólok