2021. December 9. Natália

Közélet

Testületi ülés fideszes szemmel

Fidesz Baja és Térsége facebook oldala | 2021. November 25. 18:16:08 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A mai napon ülésezett a képviselő-testület. A korábbiakhoz képest kevesebb előterjesztést tárgyaltunk, mégis akadt egy-két kérdés, amely mentén hosszabb időt vett igénybe az álláspontok ütköztetése.

🟠Az egyik ilyen előterjesztés a Bajcsy-Zsilinszky utca 29. szám alatti lőtér, valamint a körülötte elhelyezkedő 3 ingatlan együttes értékesítésének kérdése volt. A Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság ülésén a Fidesz-KDNP képviselői jelezték, hogy a pályázati alapárként meghatározott 28 millió forintot az ingatlanok elhelyezkedésére és a jövőbeli területfejlesztési tervekre tekintettel meglehetősen alacsonynak tartják, továbbá nem értettek egyet azzal sem, hogy a vevő szándékait „üzleti titoknak” tekintse a testület, hiszen közvagyonról van szó. Képviselőcsoportunk fenntartja, hogy a város vagyonának kiárusítása nem városvezetés, a képviselő testület minden egyes tagja felelős a város tulajdonáért, a közvagyonért. Láthatjuk, hogy a fővárosban a városháza értékesítése sem elképzelhetetlen, nem szeretnénk, ha ez a szellemiség hatná át a bajai önkormányzat működését is. A vita végén a testület elfogadta azt a javaslatot, melynek értelmében az előterjesztés lekerült napirendről mindaddig, amíg az ülésen elhangzott kérdések, felvetések tisztázásra nem kerülnek.

🟠A másik megosztó téma a városi webhely-struktúra megújítása volt. Abban mindenki egyetértett, hogy elengedhetetlen a városi portál megújítása, fejlesztése, a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében. A nézetkülönbség abból eredt, hogy a jövőben ezt a felületet az önkormányzat, vagy a médiszolgáltatásért felelős önkormányzati cég kezelje. Képviselőcsoportunk az utóbbi mellett érvelt, hivatkozva arra is, hogy a bajai önkormányzatnál erre a célra szánt összeget (a korábbi protokollfőnök havi bruttó 650. 000 forintos bérezésének megfelelő, azaz éves szinten közel 8 millió forintot) indokoltabb kiadásokra is lehetne fordítani. A különböző szakmai és pénzügyi érvek összevetését követően a testület ezt az előterjesztést is levette napirendről.

🟠A többi előterjesztés kapcsán nagyrészt egyhangú testületi döntések születtek, ilyen pl. a „Külterületi helyi utak fejlesztése” tárgyú pályázat benyújtása, vagy a helyi közutak használatának rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítása.

🟠A képviselői bejelentések, kérdések ismét felszínre hoztak néhány vitatott kérdés, mint például a 14 millió forintos zebra költségeinek részletezése, a hulladékelszállítással kapcsolatban felmerült jelzések, a város játszótereivel kapcsolatos állapotfelmérés. A kapott válaszokról természetesen tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket.

🟠A testületi ülés egy politikai tartalmú felszólalással ért véget, miután Preininger Rozália bejelentette, hogy kilép a Sikeres Bajáért Egyesületből és a jövőben független önkormányzati képviselőként fog dolgozni.

Fidesz KDNP bajai képviselőcsoportja

hozzászólok