2021. 3. Kornélia

Közélet

Tározó bővítés, és bedőlt fák

www.aduvizig.hu | 2021. Január 17. 15:40:48 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Aduvizig.hu

Lezárult a Bácsborsódi tározó funkcióbővítése megnevezésű projektelem

A “Belvízcsatornák fejlesztése és rekonstrukciója” KEHOP-1.3.0-15-2016-00010 azonosítószámú projekt során “Bácsborsódi tározó funkcióbővítése (ADUVIZIG)” projektelem kivitelezési munkái a 2020-as évben befejeződtek, a műszaki átadási-átvételi eljárás lezárult. A tározó a Bácsbokodi-Kígyós csatornán, a 9+830 – 12+179 szelvények között található. A terület Bácsborsód külterületén, a településtől délre helyezkedik el, az 5505. sz. út mellett. A beruházást megelőzően a létesítmény vésztározóként funkcionált, a projekt megvalósulásával lehetőség nyílik állandó jelleggel vizet tartani a tározóterületen. A projektelem zárását megelőzően az érintettek a területen megtekintették az elkészült, felújított létesítményeket, valamint a beruházás során beszerzett monitoring eszközök állapotát és működését is ellenőrizték. A műszaki átadás-átvételi eljárás zárásával egy időben a kivitelezésért felelős vállalkozó a munkaterületet visszaadta a megrendelő részére.

Bedőlt fák eltávolítása a vízfolyások medréből

Az ADUVIZIG működési területén folyamatos problémát jelentenek a vízfolyásokba dőlő fák, amik lefolyás gátló akadályt képeznek csatornáinkon. Ezért a Szakaszmérnökség munkatársai a csatornaőr által észlelt és jelentett fákat a lehető legrövidebb időn belül eltávolítják a mederből.

A nagyobb egyedek eltávolítása komoly technikai hátteret igényel. Az eltávolítás folyamatát nehezíthetik a terepadottságok is. A kollégák az eltávolítás során partról és vízről is egyaránt dolgoznak. A kiemelt fákat a helyszíni darabolást követően a telephelyre szállítják.- írta az Aduvizig honlapja.

hozzászólok