2022. 18. Ilona

Közélet

Szabad az út a kamionoknak

Antal Tibor | 2022. Augusztus 03. 08:20:07 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott Széll Péter alpolgármester, és Pozsgai Imre, a Baja Vagyon Zrt. ügyvezetője abból az alkalomból, hogy elkészült az ipari parkot az 511-es elkerülőúttal összekötő út, amit már a kamionok is tudnak használni.

A leágazás

A leágazás mellett azt a kis leálló öblöt is arrébb kellett helyezni kb. 100 méterrel, melyen a teherautók tengelysúly terhelését mérik, illetve forgalomszámláló berendezés is be lett ide építve.

Itt mérik majd ezentúl a teherautókat

A leágazással szemben egy másik kijáratot is építettek, ami egyelőre nem vezet sehová, ám a távlati tervek között szerepel, hogy később lesz folytatása a város felé. Mint Pozsgai Imrétől megtudhattuk, itt lakótelkeket alakítottak ki, melyekre annak ellenére van igény, hogy az elkerülőút szomszédságában vannak. Első lépésként tavasszal egy erdősávot ültettek a 10 millió fa társaság segítségével, hogy mire a telkek beépítése megkezdődik, egy erdősáv válassza el a majdani lakónegyedet a forgalom füstjétől – zajától.

Az egyelőre még folytatásra váró leágazás

A mostani beruházás a Széchenyi 2020-as tervnek köszönhetően valósult meg 457 millió forintból. A kivitelező a Reaszfalt Kft. volt. Az alpolgármestertől egy térképet is kaptunk, mely megmutatta, hogy az ipari parkban milyen útfejlesztések történtek az elmúlt évben. A Jánoshalmi utat például összekötötték a Gesztenye utcával, illetve kicsit később zsákutcában végződik, tehát itt is várható a folytatás. A kötelező Taylor felirat persze már meg van a záróelemeken, és valakik már tüzet is raktak itt sok szemetet hátrahagyva.

Az ipari parki út vége

Az ipartelepi út melletti telkek nagy része még nem beépített, de több helyen már zajlanak a beruházások, amelyeket mások is fognak követni, mert mint a Baja Vagyon Zrt. vezetőjétől megtudhattuk, az utóbbi időben több portát értékesítettek.

Driftelgetni is jó az ipari park egyelőre kis forgalmú útszakasza

hozzászólok