2024. 15. Henrik, Roland

Közélet

Sablonvágó eszközzel gazdagodott a bajai EGYMI

Sajtóközlemény | 2024. Június 20. 03:33:18 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi a Bajai EGYMI Értelmileg Akadályozottak Általános Iskoláját látogatta meg, hogy átadjon az egységnek egy különleges sablonvágó eszközt sablonokkal együtt, melyre az Egyesült Út Alapítvány nyújtott be pályázatot. Az AXIÁL Kft. vezetősége számára évek óta kiemelt jelentőséggel bír a bajai oktatás és egészségügy, éppen ezért évente több alkalommal állnak egy-egy nemes ügy támogatása mellé. Ezúttal az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt támogatták egy nagyobb értékű sablonvágó eszköz és tartozékainak beszerzésével.

„Ez a gép egyszerre teremt lehetőséget a Bajai EGYMI-ben ellátott, fogyatékkal élő, mozgásában korlátozott óvodásaink és iskolásaink számára, hogy átélhessék a kreativitás, az alkotómunka örömét, tanórán, kézműves és szabadidős tevékenységek alkalmával. Az eszköz segítséget jelenthet az osztálytermek, foglalkoztatók, ünnepélyek dekorációjának elkészítésében, és a tehetséggondozásban, amely hátrányokkal küzdő gyermekeink számára jelent kiemelkedő segítséget. A felszerelés előnye, hogy több, életkorban eltérő gyermekcsoport tevékenységéhez járul hozzá egy időben.” – mondta Metzinger Péterné, az Egyesült Út Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az átadást nagyon várták a gyermekek is, apró ajándékkal is készültek, majd rögtön birtokba is vették az eszközt, amelyről azonnal kiderült, hogy valóban nagy hasznát veszik majd a mindennapokban az intézmény tanulói.

„A bajai EGYMI-vel régóta kapcsolatban állunk, többször támogattuk már a működésüket. A tanulók minél teljesebb fejlesztése minden intézményi dolgozó szívügye, és ehhez kívánunk mi is hozzájárulni az átadott sablonvágó géppel. A látogatásaink során kapott rengeteg boldog gyermekmosoly igazi visszacsatolást ad, hogy a lehető legjobb helyre került az ajándékunk.” – nyilatkozta Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

hozzászólok