2021. 6. Inez, Leonóra

Közélet

Problémák a Dózsa György úton

Bajai Városházi Sajtóiroda | 2020. Május 27. 12:26:22 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Problémák merültek fel a Dózsa György úti kerékpárút építése során

Az 51. számú főút aszfaltburkolati munkálatai során a felmarási fázisban derült fény arra, hogy az útburkolati pályaszerkezeti rétegek eltérnek az Országos Közúti Adatbázis rendszerében foglaltaktól.
Az aszfalt alapjául szolgáló beton réteg dilatációs (betontágulást segítő) repedésein nem található elegendő aszfalt takarás, melynek köszönhetően az új aszfalt réteg kevés idő elteltével újra elhasználódna és érezhetővé válnának a szintkülönbségek.
Így a hosszabb élettartam érdekében a városvezetés a teljes felújítás mellett döntött, melyet az erre elkülönített pályázati forrásból finanszíroznak.


A pótmunka kivitelezése közel 30 millió forintos pluszköltséggel bír, melynek elvégzése egyre sürgetőbb, hiszen a szerződésben foglalt folyamatok előtt kell befejezni. Emellett a legyengített pályaszerkezet a forgalom és az időjárási viszonyok következtében is tovább romolhat.
A többletmunka elvégzésével, az alapoktól újra felépített főút remélhetőleg hosszú évtizedekig nem igényel majd komolyabb ráfordítást.
A kivitelezés során a Soltút Kft. az önkormányzat nyomatékosított kérésére forgalomirányítással biztosítani fogja a legkisebb akadályt okozó szervezett átjutást.- írta a Bajai Városházi Sajtóiroda közösségi oldala.

hozzászólok