Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
A Par Excellence díjat a Masosz tagságának szavazatai alapján lehet elnyerni. A jelöltekről a végső döntést az elnökségi tagok hozzák meg egyhangúlag, annak figyelembe vételével, hogy a maga területén kiválóan teljesítő vállalkozások, illetve szakemberek tevékenysége mennyire járul hozzá a szervezet alapszabályában megfogalmazott célkitűzések megvalósulásához – tájékoztatta az MTI-t kedden a Magyar Sommelier Szövetség.
Termelő kategóriában Koch Csaba lett a kitüntetett. A méltatás szerint a Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken is gazdálkodó termelő (aki jelenleg a Magyar Bor Akadémia elnöke) napjainkra a hazai borászat emblematikus figurájává vált, szinte nincs olyan kitüntetés, amit ne érdemelt volna ki, miközben a vajdasági temerini, valamint a Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel együttműködve kutatja rezisztens szőlőfajtákkal a jövő útjait.
Borotai birtoka mellett már a Villány melletti Diósviszlón is rendelkezik egy 65 hektáros területtel.
Fotó:Koch Borászat facebook oldala